Potvrđena optužnica protiv Gorana Džonića za ubistvo porodice Đokić!

27.12.2022

14:17

0

Autor: 24sedam

Džonić je optužen da je 27. septembra prošle godine počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegova supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26) iz Aleksinca

Potvrđena optužnica protiv Gorana Džonića za ubistvo porodice Đokić!
189276_zapaljen-auto-3_orig (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Optužnica protiv Gorana Džonića za trostruko ubistvo u Aleksincu je potvrđena.

Džonić je optužen da je 27. septembra prošle godine počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegova supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26) iz Aleksinca.

Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu potvrđena je optužnica VJT protiv okrivljenog Gorana Džonića iz sela Moravac, opština Aleksinac zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija.

Printscreen/Facebook/Goran Dzonic
Goran Džonić

Viši sud je saopštio da nema mesta optužnici u odnosu na njegovog sina S. Dž. i da se protiv njega obustavlja krivični postupak bog teškog ubistva u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet oružja, piše Telegraf.

Više javno tužilaštvo optužnicu protiv oca i sina prvi put je podnelo Višem sudu na potvrdu 7. aprila ali je Viši sud vratio radi otklanjanja tehničkih nedostataka.

Tužilaštvo je dopunjenu optužnicu ponovo podnelo 9. maja ove godine ali je Viši sud opet smatrao da nema dovoljno osnova da je potvrdi što bi označilo i početak suđenja za svirepi zločin i naložilo dopunu istrage.

U postupku preispitivanja Viši sud je optužnicu vratio na dopunu istrage Višem javnom tužilaštvu. Više javno tužilaštvo je 14. jula ponovo saslušalo oba optuženika radi razjašnjenja stanja stvari.

Goran Džonić je tada promenio iskaz, odnosno demantovao da su u ubistvu porodice Đokić učestvovali braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koji su zbog njegovih optužbi u pritvoru proveli skoro šest meseci.

S obzirom na to da je tvrdio da su mu dokazi koji ga terete podmetnuti, u sklopu dopune istrage 26. jula saslušani su i policijski službenici koji su učestvovali u pretresu njegove i kuće i imanja njegovog sina. Njihovo saslušanje takođe je demantovalo navode Gorana Džonića. Obavljeno je i sudskomedicinsko veštačenje predmeta pronađenih u kući Stefana Džonića koje je pokazalo da svi oni koji su u vezi sa zločinom upućuju na njegovog oca. Nakon dopunjene istrage VJT je ponovo podnelo optužnicu na potvrdu i to je ovog puta učinjeno.

24sedam/Goran Sivački
Đokići su ubijeni 27. septembra prošle godine

Podsetimo, Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar prošle godine, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci.

Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike