„Znači, nahranite nam ego, umorni smo, prljavi smo, smrdimo“: Ovako Belivuk traži detalje o ubistvu Vukićevića

22.08.2021

09:07 >> 11:51

0

Autor: Lj. K.

Veljin vojnik Miloš Budimir zverski ubio dvojicu, a potom se bogu zahvaljuje!?

„Znači, nahranite nam ego, umorni smo, prljavi smo, smrdimo“: Ovako Belivuk traži detalje o ubistvu Vukićevića
Copyright Profimedia/Printscreen

Nakon što su 14. oktobra 2020. godine Veljko Belivuk i Marko Miljković u Crnoj Gori dvojicu likvidirali, istog dana u Ritopeku njihovi krvnici zverski su ubili Lazara Vukićevića, ovako je Velja Nevolja preko „Skaja“ tražio od ekipe u Beogradu da mu opišu detalje kako su izvršili ubistvo:

– Samo da vas pozdravim puno braćo, da se zahvalim svima, bez…ne znam kako se izgovara to. Prenesite nam utiske molim vas, znači dajte nam malo da nahranimo ego, umorni smo, prljavi smo, smrdimo, znači haos. Evo braćo još smo u čizmama brate, znači haos, pričajte malo molim vas.

Pročitajte još

Nakon što mu Miloš Budimir prepričava kako je Vukićević izvadio pištolj, Belivuk mu odgovara da su imali istu situaciju, ali su blili brži i ponovo im se svima zahvaljuje, dodajući da je “ovo veliki dan za sve”.

24sedam/Printscreen

– Nema brate za šta hvala, hvala Bogu milome da je sve prošlo kako treba – odgovara mu Budimir par minuta kasnije.

Tog dana, 14. oktobra 2020. godine, kako tvrde crnogorski i srpski istražitelji, Belivuk i Miljković u Crnoj Gori ubili su Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, dok je deo iste organizacije u Beogradu likvidirao Lazara Vukićevića.

– Je li brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem… Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni – poruka je Miljkovića prosleđena preko kriptovane aplikacije Skaj.

Marko Miljković sa otetim Kapetanom Printscreen/Pink

Nakon toga Miljković im šalje poruku da je “Kasap danas izvadio pištolj” na njih, isto kao i Vukićević na deo te organizovane kriminalne grupe koja ga je namamila u kuću strave u Ritopeku.

– Nego smo mu odmah pucali brate u glavu tri metka i ostao je sa pištoljem u ruci, eto tako smo ga ubili – objasnio je Miljković.

Nije jasno da li je i Mile Radulović zvani Kapetan ubijen, odnosno da li je taj visokopozicionirani škaljarac svojevoljno prešao u suprotstavljeni kavački klan kome pripadaju Belivuk i ekipa.

Izvesno je, međutim, da je njegov kriptovani telefon poslužio kao glavno oruđe u mnogim likvidacijama, jer su preko njega mamili mnoge žrtve, između ostalog i Vukićevića u Beogradu.

Lazar Vukićević

U krivičnoj prijavi Uprave policije Crne Gore navodi se da je i on bio prisutan tokom ubistva Hodžića i Spahića, ali se u saopštenju za javnost Specijalnog tužilaštva ne navodi dalja njegova sudbina, osim konstatacije – da je odveden na drugu lokaciju…

Bojan Hrvatin, jedan od članova Belivukove grupe koji je dobio status svedoka saradnika u Srbiji, ispričao je tamošnjim tužiocima za organizovani kriminal da je deo Belivukove ekipe sredinom oktobra prošle godine došao u Crnu Goru da “uhapsi” jednog člana škaljarskog klana čiji nadimak je Kapetan…

Kako se navodi u spisima, on je rekao da su Kapetanovu ulogu Beograđani otkrili koristeći nalog Leon na kriptovanoj Skaj aplikaciji, preko kojeg su izvlačili informacije od Stefana Mandića, osumnjičenog za pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

– U oktobru 2020. godine Veljko Belivuk – Soprano i Marko Miljković – Kratos su pisali sa Stefanom Mandićem, za koga znam da je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera – koji ima nadimak Born na aplikaciji Skaj, u Ukrajini.

Radoje Zvicer Printscreen

Predstavljali su se da su škaljari. Tom prilikom koristili su drugi nalog na Skaju, mislim da se zvao Leon. Tu su Veljko i Marko preko navedenog naloga pravili priču da Leon treba da nađe i riješi lice sa nadimkom Kockica. U navedenim prepiskama znam da su Marko i Velja identifikovali lice sa nadimkom Kapetan na Skaju, koji je bio škaljar i vodio je poslove oko ubistava – finansirao Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića da rade protiv Veljka i Marka Miljkovića i svih ostalih koji su sa njima – piše u izjavi Hrvatina.

Tužiocima je ispričao da su se tada Belivuk, Miljković i Hell (Nebojša Janković) dogovorili da odu u Crnu Goru i preko osobe koja je radila “za škaljare i kavčane, a u stvari je bio samo kavčanin” pronađu Kapetana.

Svedok je ispričao da su Belivuk i Miljković telefon preko kog su komunicirali sa Mandićem ostavili Marku Budimiru – Kantoni i Srđanu Laliću – Beriju.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen

– Ostavljen im je telefonski aparat u kom je bio nalog Leon, kako bi nastavili komunikaciju sa Mandićem, koji je bio na vezi sa Kapetanom. Koliko ja znam, kada su Marko, Veljko i Hell ušli u ‘štek’ kuću u Crnoj Gori, jednog škaljara su ubili, a Kapetana zarobili. Tada su slikali Belivuka da je navodno otet od Kapetanovih ljudi i preko njegovog naloga sa Šarcem, koji se na Skaju zvao Dilindžer i Lazarom Vukićevićem, za kojeg znam da se ranije zvao Sven na Skaju, dogovaraju da odu da reše, odnosno da ubiju Veljka, i oslovljavali su Velju kao Vepar – piše u njegovom iskazu.

Pročitajte još

Svedok je objasnio i kako su tada navukli obojicu, ali i da je Šarac odustao od dogovora da se nađe sa Kapetanovim ljudima u Beogradu, jer je posumnjao.

Prema iskazu svedoka saradnika, Vukićevića glava tražena je zbog saznanja da je, navodno, pratio Belivuka i Miljkovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike