Ukleti 26. decembar za Novi Pazar: Danas u nesreći poginula Sajima (21), pre godinu dana život izgubila četvorica mladića!

26.12.2022

19:50

0

Autor: M. B.

Sajima M. (21) poginula je danas u saobraćajnoj nesreći u selu Cvijetnje kod Novog Pazara, na isti dan pre godinu dana u obližnjem selu Lukare stradala četvorica mladića

Ukleti 26. decembar za Novi Pazar: Danas u nesreći poginula Sajima (21), pre godinu dana život izgubila četvorica mladića!
Sajima M. poginula na isti dan kad i četvorica mladića u Novom Pazaru - Copyright printscreen/Instagram/192.rs/facebook/Pixabay/Googlemap

Sajima M. (21) stradala je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 7.30 sati u selu Cvijetnje kod Novog Pazara, a lakše povrede zadobio je njen brat (14) koji je sedeo na suvozačevom mestu. Na isti dan, pre tačno godinu dana, u obližnjem selu Lukare u stravičnoj nesreći poginula su četiri mladića.

Sajima je poginula je kada je izgubila kontrolu nad vozilom usled, kako se sumnja, neprilagođene brzine, magle i poledice, preneli su mediji. Automobil je sleteo sa puta na livadu i prevrnuo se, a devojka i njen brat su ispali iz njega.

Utvrđeno je da nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima. Devojka je preminula na licu mesta, a njen brat je prevezen u bolnicu.

Facebook/Sajima Mujovic
Sajima M. stradala jutros za volanom idući na posao

Meštani su ispričali da su čuli da je nesrećna devojka krenula na posao, i brata povezla u školu, kao i da je put na kom se dogodila nesreća je veoma loš i da je on sigurno doprineo udesu.

Pre tačno godinu dana, tog kobnog 26. decembra prošle godine, u selu Lukare kod Novog Pazara, koje je udaljeno 13 kilometara od sela Cvijetnje u kojem se dogodila današnja tragedija, poginula su četvorica mladića.

printscreen/Instagram/192.rs
U nesreći su poginula četvorica mladića

U saobraćajnoj nesreći koja se tog kobnog 26. decembra prošle godine dogodila u 21.45 sati, poginuli su Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21), dok su još dve osobe povređene.

Kako je ranije bilo reči, mladići su stradali kada je vozilo marke “golf 4” novopazarskih registracionih oznaka, u kojem su se njih četvorica nalazila, počelo preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom “pasat” i vozilom marke ford “mondeo”, koja su se kretala iz suprotnog pravca. 

Iz drugog automobila je teške povrede zadobio vozač koji je nakon nesreće bio zadržan na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su bile konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge. Lakše je povređena trudnica iz tog vozila koja je takođe hospitalizovana, kao i njen trogodišnji sin.

Mediji su pisali da se pretpostavljalo da je do sudara najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza.

printscreen/facebook/glas pazara
U nesreći su poginula četvorica mladića

Mladići su se nekoliko dana ranije vratili iz Nemačke, gde su zajedno radili sezonske poslove. Amel je kupio automobil i oni su, kako je ispričao jedan od rođaka nastradalih mladića, odlučili da  ga isprobaju. Prema njegovim rečima, oni su se odvezli prema Novom Pazaru, a stradali su kada su se vraćali kućama, na 300 metara od kuće Amela Ibrahimovića.

Zbog ove tragedije Gradska uprava Novog Pazara proglasila je 27. decembar za Dan žalosti.

Zbog toga je i program posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru bio izmenjen i bio je otkazan obilazak Osnovne škole "Desanka Maksimović".

Vučić je nakon ove nesreće, tokom posete Zlatiborskom i Raškom okrugu, posetio Lukare i dom porodice stradalog mladića Amela Ibrahimovića i tom prilikom izrazio saušešće Nazimu Ibrahimoviću, ocu nastradalog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike