Selo Lukare zavijeno u crno nakon tragedije: Porodice nastradalih mladića zatvorene u kućama, oplakuju izgubljenu decu!

29.12.2021

10:09

0

Sva četvorica su ostala mrtva na mestu

Selo Lukare zavijeno u crno nakon tragedije: Porodice nastradalih mladića zatvorene u kućama, oplakuju izgubljenu decu!
printscreen/Instagram/192.rs/facebook

Nad selom Lukare, iz kog su mladići koji su u nedelju poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Novog Pazara, nadvila se teška tuga, u selu vlada tišina, a kako kažu rođaci poginulih momaka, sve četiri porodice zatvorile su se u svoje kuće iz kojih se samo čuje plač njihovih majki.

Stradala su četvorica drugova, Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21) kada je, podsetimo, "golf" u kome su bili prešao na drugu stranu i udario u automobil u kome se nalazila tročlana porodica.

Sva četvorica su ostala mrtva na mestu.

Sahranjeni su juče. Hiljade ljudi su u Lukarima klanjali dženazu trojici mladića, dok je dženaza Đerleku (22) klanjana nakon podne u selu Zaluže.

- U kući Hamidovića je i njegova supruga. Oženio se pre nekoliko meseci, ona je živela tu u kući sa njegovim roditeljima, bratom i sestrom. Unutra su svi, u kući... Niko ih ne dira, ne ide tamo... Čuje se kako majka i žena plaču. Tišina je u selu. Tuga je velika - kaže rođak poginulog Mithada.

Strina Amela Ibrahimovića takođe navodi da su roditelji sa sinom i tri ćerke u svojoj kući i da tamo oplakuju.

- Ostavili smo ih da tuguju u kući. Roditeljima je strašno teško, majci najteže... Niko joj ne prilazi, dolazi narod u selo, svi su se okupili na sahrani... Alah je tako hteo, ali se majka ne može utešiti - kaže ona i dodaje da je u kući Amara Ujkanovića isto.

Porodica Senada Đerleka je u selu Zaluže, a njegov stric Aćif kaže da im je svima mnogo teško i da su roditelji u svom domu u kojem je strašno...

- U svojoj su kući, roditeljima je strašno, ni mi ne idemo sada tamo, ne treba ih ni slučajno sada dirati, tamo je strašno - kaže on.

Istraga u toku

Njih četvorica su, podsetimo, nastradala kada je vozilo marke volksvagen “golf” novopazarskih registracionih oznaka započelo je preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom “pasat” i vozilom marke ford “mondeo”, koja su se kretala iz suprotnog pravca.

Svi poginuli su se nalazili u automobilu marke "folksvagen golf".

Do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, ali će to biti utvrđeno kada se završi istraga.

U drugom automobilu, nalazila se tročlana porodica. Teške povrede je zadobio vozač koji je zadržan na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge.

Pored njega, u vozilu se nalazila i trudnica, koja je sa lakšim povredama takođe hospitalizovana u Opštoj bolnici Novi Pazar, kao i njen troipogodišnji sin.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti