Tri puta izbo pripadnika Belivukovog klana: Smanjena kazna osuđenom za ranjavanje rukometaša

11.12.2022

17:54

0

Autor: 24sedam

Umesto kazne od godinu i osam meseci zatvora, Adam Mahmud provešće godinu dana u kućnom zatvoru

Tri puta izbo pripadnika Belivukovog klana: Smanjena kazna osuđenom za ranjavanje rukometaša
Vojislav Đorđević sa advokatom dolazi u sud - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Apelacini sud u Beogradu pravosnažno je osudio Adama Mahmuda na godinu dana kućnog zatvora, jer je 30. januara 2018. godine nožem zadao tri uboda u grudi tada maloletnom Vojislavu Đorđeviću, inače rukometašu kome se sudi kao pripadniku klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Drugostepeni sud je usvanjanjem žalbe okrivljenog i njegovog branioca preinačio prvostepenu presudu u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, kojom je Mahmud bio osuđen na kaznu zatvora od godinu i osam meseci zbog krivičnog dela lake telesne povrede, navodi se u odluci.

Po nalaženju Apelacioog suda Viši sud u Beogradu je pravilno ocenio olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, njegovu mladost, iskreno žaljenje i kajanje zbog incidenta, korektno držaje tokom suđenja, raniju neosuđivanost kao i da postupanjem nije izazvao nenadoknadice po oštećenog, dok otežavajućih okolnosti nije bilo. Apelacioni sud, međutim, smatra da je prvostepeni sud dao manji značaj tim olakšavajućim okolnostima, zbog čega je preinačio kaznu.

Mahmud je proglašen krivim što je zbog stanja povišenog emocionalnog uzbuđenja, nakon verbalne rasprave, nožem, takozvanim skakavcem ubo tri puta u grudni koš Đorđevića i naneo mu laku telesnu povredu.

Posle ubadanja okrivljeni je bacio nož i pobegao sa lica mesta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike