Deset dana u kandžama silovatelja: Devojčica (12) prošla pakao u zatočeništvu "malčanskog berberina"

20.12.2023

08:00

0

Autor: M. B.

Devočica M. K. je oteta 20. decembra u Brzom Brodu

Deset dana u kandžama silovatelja: Devojčica (12) prošla pakao u zatočeništvu "malčanskog berberina"
M. K. i Ninoslav Jovanović - Copyright Printscreen/Facebook/Youtube/Studiob

Sasvim običan odlazak do škole tog 20. decembra 2019. za dvanaestogodišnju devojčicu M. K. iz Suvog Dola pretvorio se u noćnu moru. Sada pokojni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "malčanski berberiin", kidnapovao ju je u Brzom Brodu i zlostavljao deset dana.

Devojčica je u ranim jutarnjim satima krenula u školu, koja je od njene kuće udaljena oko kilometar. U jednom trentuku, kolima joj je prišao Ninoslav Jovanović i predstavio se kao elektiračar u njenoj školi. Tražio je da mu pokaže put do škole i tako je obmanuo da uđe u automobil. Kada je shvatila da ne idu ka školi, objasnio joj je da "idu kraćim putem".

U vozilu joj je potom rekao da je oteta. Slagao ju je i da je njen otac ukrao dijamant od žene iz Niške Banje i da će biti s njim sve dok ga ne vrati. Potom joj je zapretio da će joj ubiti roditelje ako ga ne bude slušala.

Printscreen/YouTube/Pretres News
 

Nakon toga ju je odvezao do Malčanske petlje, gde je zaustavio vozilo. Devojčica je pokušala da pobegne, međutim, on ju je sustigao, udario po glavi, odsekao pramen kose i odvukao do zemunice, gde ju je prvi put obljubio.

Stotine policajaca, pripadnika BIA, lovaca i građana tragalo je danima za njima. Pročešljana su sela Orešac, Podvis, Vasilj, Glogovac, Svrljiški Miljkovac...

Otkriveno je da je u selu Orešac Jovanović obio kuću i u njoj ošišao devojčicu.  

Devojčica je pronađena živa 29. decembra 2019. oko 16 časova, deset dana od nestanka, u ataru sela Pasjača, kada je Emil Živić sa sinom krenuo u obilazak svoje vikendice. Primetili su da su vrata podruma i prozor na spratu bili odškrinuti, a da se zavesa pomera.

Devojčica dobila svoju sobu

Lokalna zajednica se posle pronalaska devojčice uključila da pomogne porodici M. K. Počela je rekonstrukcija porodične kuće u kojoj živi sa roditeljima, babom i rođacima, a ona bi trebalo da dobije svoju sobu. Otac devojčice napomenuo je da će dogradnjom i adaptacijom dobiti još oko 40 kvadrata stambenog prostora. 

Kada je shvatio da je otkriven, Jovanović je skočio kroz prozor i dao se u beg. Emilov sin Marko prepoznao je silovatelja i odmah pozvao policiju. Pojurio je otmičara, ali mu je ovaj pobegao.

Ninoslav Jovanović je bežao do 5. januara, kada je uhapšen na lokalnom groblju u Malči.

Do 29. decembra, kada je nađena, devojčica je osećala glad, umor, bila je iscrpljena i plakala je, a kidnaper joj je govorio da mora da nastavi, da ne sme da stane, da mora da hoda. Dete je plakalo i molilo ga da je pusti kući jer se plaši. Ali on ju je udarao u glavu i stomak i pretio da će joj ubiti roditelje, što je devojčicu plašilo, jer je verovala da to može da se dogodi. Kada bi nailazili na ljude, da ne bi tražila pomoć, govorio joj je da su oni zli, da mogu da ih ubiju, da mora da trči. Ona se plašila mraka, zvukova koje je čula, a okrivljeni ju je dodatno plašio sekući joj kosu, skidao joj je malje...

Printscreen/Youtube/Belleamie
 

U avgustu 2021. godine Jovanović je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju, čime je postao prva osoba u Srbiji kojoj je zbog monstrouznosti zločina izrečena najteža kazna po Krivičnom zakoniku. Preminuo je u julu prošle godine u bolnici, u koju je prevezen nakon što mu je pozlilo u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu.

Sahranjen je na groblju na kojem je i uhapšen.

"Malčanski berberin" je čak 22 godine proveo iza rešetaka zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike