Sahranjen "malčanski berberin"! Njegova porodica poručila: "Pustite ga na miru sad kad je mrtav"

12.07.2022

13:16

0

Sahrani je prisustvovalo petnaestak ljudi, samo najuža rodbina i nekoliko komšija

Sahranjen "malčanski berberin"! Njegova porodica poručila: "Pustite ga na miru sad kad je mrtav"
malcanski berberin -Pretres news - Copyright Printscreen/YouTube/Pretres News

Ninoslav Jovanović iz Malče, koji je preminuo 8. jula u stacionaru Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu gde je izdržavao doživotnu kaznu zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice, sahranjen je danas u rodnom selu.

Zloglasni "malčanski berberin", tako nazvan zbog bolesnog običaja da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, pokopan je na mestu koje mu je bilo i poslednje utočište pre nego što je nakon petnaestodnevne potere uhapšen.

Naime, on se skrivao baš na seoskom groblju gde ga je 5. januara 2020. godine pronašla policija i privela pravdi.

Sahrani je prisustvovalo petnaestak ljudi, samo najuža rodbina i nekoliko komšija. Nailazak novinara prisutni su dočekali sa negodovanjem. Jovanovićev otac je zatražio od predstavnika medija da napuste groblje, istakavši da su prošli velike muke, te da žele da budu pošteđeni od dalje pažnje javnosti.

- Strašne stvari smo prošli, razumejte nas. Želimo samo da ga na miru sahranimo i da završimo s tim – rekao je ovaj čovek. Ninoslavljeva majka je takođe zatražila da se o sahrani ne izveštava.

- Niste mu dali mira dok je bio živ, pustite ga na miru sad kad je mrtav – rekla je ova žena.

Oko 12 časova puteljkom ka Malčanskom groblju protutnjalo je pogrebno vozilo koje je posmrtne ostatke čoveka koji je počinio jedan od najmonstrouznijih zločina na ovim prostorima dopremilo do njegovog poslednjeg počivališta. Za njim su sa cvećem u rukama koračale dve meštanke Malče. Na pitanje novinara da li idu na Jovanovićevu sahranu odgovorile su potvrdno.

- Znamo ga od kada je bio dete, on nije bio loš za nas. Nikad ništa loše nije učinio u selu, a šta je radio tamo na strani, mi ne znamo – prokomentarisala je svoju odluku da prisustvuje "berberinovoj" sahrani jedna od njih.

printscreen/Studio B
 

Jovanović je avgusta prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu robiju, čime je postao prva osoba u Srbiji kojoj je zbog monstrouznosti zločina izrečena najteža kazna propisana Krivičnim zakonikom. On je 20. decembra 2019. godine u niškom naselju Brzi Brod oteo dvanaestogodišnjakinju koja je krenula u školu. Devet dana je najsurovije zlostavljao i izmicao poteri u kojoj su, osim pripadnika MUP-a, učestvovali i Vojska i veliki broj građana.

Devojčica je pronađena devet dana kasnije u selu Pasjača, dok je njen mučitelj uspeo da još nedelju dana izmiče svojim goniocima. Tokom suđenja nije pokazao ni zrnce kajanja i služio se svim mogućim sredstvima kako bi izbegao kaznu, uključujući i brojne zahteve za izuzeće delilaca pravde. Ni nakon donošenja pravosnažne presude nije se smiro već je pokušao da je obori izjavljivanjem vanrednog pravnog lek,a koji je Vrhovni kasacioni sud odbio.

Jovanović će ostati zapamćen kao jedan od najmonstrouznijih prestupnika na ovim prostorima. Pre otmice devojčice, odležao je dvanaest godina robije zbog silovanja i pokušaja silovanja dveju maloletnica, koje je takođe izvršio ubrzo nakon što je pušten iz zatvora zbog istovrsnih krivičnih dela.

Njegova porodica je pokušala da za Jovanovića pronađe opravdanje, ističući da je psihijatrijski bolesni,k ali veštačenja nisu pokazala da "malčanski berberin" nije patio ni od kakvog stanja koje bi uticalo na njegovu uračunljivost.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike