Pedofil iz Šapca vraćen iza rešetaka: Ponovo određen pritvor zbog uznemirenja javnosti

31.01.2022

12:50

0

Aleksandar Isaković osumnjičen da je obljubio dvanaestogodišnju devojčicu biće vraćen iza brave

Pedofil iz Šapca vraćen iza rešetaka: Ponovo određen pritvor zbog uznemirenja javnosti
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je odluku o pritvoru u slučaju Aleksandra Isakovića osumnjičenog da je obljubio devojčicu (12) u Šapcu i ponovo mu odredio pritvor. Pritvor mu je određen ponovo po tački 4, koja se odnosi na uznemirenje javnosti.

Aleksandar Isaković (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića, da podsetimo, optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela, nedavno je pušten na slobodu.

Ovu skandaloznu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, kao i da je odnos javnosti prema navedenom slučaju "svakako izgubio na intenzitetu".

"Najpe je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje. Nadalje, u odluci stoji da usled protoka vremena po prirodi stvari taj pritvorski osnov slabi, zbog čega je neophodno dokumentovati aktuelnim izveštajem medija, što prvostepeni sud nije ocenio", stoji u rešenju Alepacionog suda od januara ove godine.

Isaković je prvo negirao, a potom kod tužioca priznao delo za koje se sumniči. Devojčica živi u velikom strahu i od tog dogđaja se leči kod psihijatra.

Vladan Ć, otac trinaestogodišnje devojčice iz Belotića kod Bogatića, čiju je ćerku, kako se sumnja, seksualno zlostavljao Aleksandar Isaković (38) zvani Mačak iz tog mesta, rekao je da ga je manijak posle gnusnog čina grlio i ljubio. Vladan je naveo da je Aleksandar izveo devojčicu sa slavlja i posle zlostavljanja vratio u salu, gde su slavili punoletstvo rođake, zatim seo za sto kod njega i nastavio da peva.

- Sedeo je sa nama celo veče i veselio se. Onda je u jednom trenutku nestao i ja sam čak išao da ga tražim. Posle smo saznali da je krenuo sa mojom ćerkom i njena dva druga, navodno, u šetnju. Na putu su sreli još neku decu, pa su ta dva drugara moje ćerke ostala sa njima. Moja ćerka je ostala sa njim i onda je u blizini zalajao pas. Aleksandar je ščepao i govorio joj: “Jao, ne boj se, ja ću te sačuvati”. Odveo je na nekih 50-ak ili 100 metara od sale. Onda je počeo da je ljubi, grli… O tom ne mogu da vam pričam, nemam snage - rekao je tada otac nesrećne devojčice.

Bonus video

192_rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike