Baka tvrdi da se pokojnom dedi zaklela da neće odati čiji arsenal oružja kriju u domaćinstvu: Određen joj kućni pritvor

16.12.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

D. B. (72) iz sela Bukovče kod Negotina nije određen kalsičan pritvor zbog godina i zdravstvenog stanja

Baka tvrdi da se pokojnom dedi zaklela da neće odati čiji arsenal oružja kriju u domaćinstvu: Određen joj kućni pritvor
Ilustracija - Copyright Pixabay

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu saslušao je B. D. (72) iz sela Bukovče jer je u njenoj kući policija pronašla arsenal oružja. Starica je prizanala da je svesno krila i čuvala naoružanje, ali ni po koju cenu nije htela da otkrije ko je puške, pištolje i municiju odneo u njenu kuću.

- Ja priznajem da sam krila I čuvala sve te puške I municiju. Ali odgovorno kažem, I zaklinjem se, da apsolutno niko od mojih rođaka, porodice, familije nije za to znao. To oružje pripada
jednoj osobi, rekla je starica na saslušanju.

Kada su to čuli, nadležni su je upitali kome pripada toliko naoružanje, a ona je odgovorila:

- Ja to nikada neću odati! Moj pokojni muž mi je kazao, a ja sam se njemu zaklela da nikada neću otkriti čije je oružje, dodala je baka, kojoj je potom određen pritvor.

Nakon saslušanja, nadležni su, obzirom na njene godine i zdravstveno stanje, doneli odluku da B. D. tri meseca boravi u posebim uslovima. Ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a I bolesti srca, krvnog pritiska… Naložen joj je kućni pritvor u tom trajanju, što znači da ne sme napustiti svoje dom tri meseca.

U domaćinstvu ove žene pronađen je karabin marke "remington" sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška - bokerica, Browning, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica, model 27EM-M, lovački karabin marke "Jagerbruckse" automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj "Automag III", pištolj marke "SIG", sa dva okvira, pištolj marke "Pietro Berreta", sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara.

Inače, B. D. je tašta jednog od lokalnih političara u opštini Negotin, a policija raspolaže određenim saznanjima o tome ko je u staričnim dom sakrio oružje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike