Koga štiti baka u čijoj je kući pronađen arsenal oružja? Ona je tašta uspešnog političara, a proverava se uloga njenog unuka!

16.12.2022

07:55

1

B. D. (72) na saslušanju u policiji rekla da je oružje njenom pokojnom mužu donela osoba čiji identitet nije otkrila

Koga štiti baka u čijoj je kući pronađen arsenal oružja? Ona je tašta uspešnog političara, a proverava se uloga njenog unuka!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ko je, zaista, sakrio arsenal oružja u kući starice B. D. (72) iz sela Bukovče, nadomak Negotina, utvrđuje se intenzivnom istragom nadležnog tužilaštva i policije, naročito nakon saznanja da je bakin zet poznati političar u ovom gradu!

Kako 24sedam saznaje, B. D. je nakon privođenja i zadržavanja od 48 sati, na saslušanju u policiji kazala da je oružje u kući njenom pokojnom mužu doneo neki čovek, ali nije htela da otkrije ko je u pitanju.

Skandal u najavi?

Inspektori, međutim, bakinu priču nisu prihvatili zdravo za gotovo, već su ukrstili određena operativna saznanja, koja istragu vode u sasvim drugi smer i najavljuju skandal.

Naime, određene informacije ukazuju da je B. D. svojim iskazom, rekavši da je arsenal u kuću njenom pokojnom mužu donela NN osoba, pokušala da zaštiti sebi blisku osobu, odnosno, kako se sumnja, baka pokušava da zaštiti unuka, inače sina negotinskog političara.

-Istragom se sada proverava da li staričin unuk ima neke veze sa ovim skrivenim arsenalom oružja, s obzirom da on već neko vreme, iz određenih razloga, živi van zemlje, odnosno u Austriji. Proveravaju se određene informacije u vezi sa njim, njegovim aktivnostima, a ako se neka saznanja pokažu kao tačna, onda će ceo ovaj slučaj dobiti jednu sasvim drugu dimenziju, i svakako će najviše naškoditi njegovom ocu, dodaje izvor blizak istrazi.

Starici B. D. (72) privedena je zbog osova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih naprava.

Automatske puške, revolveri, optički nišani

U njenoj kući pronađen je impozantno ielgalno skladište oružja i to: Karabin marke "ramington" sa optičkim nišanem, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška - bokerica, Browning, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica marke IŽ, model 27EM-M, lovački karabin marke " Jagerbruckse", automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj "Automag III", pištolj marke "SIG", sa dva okvira, pištolj marke " Pietro Berreta", sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara.

Bakin zet je ujedno i predsednik lokalnog fudbalskog kluba, koji je u poslednjih nekoliko godina beleži zaivdne uspehe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike