Unuk iz pakla: Baki na rođendan iskopao oči, pa je izbo šrafcigerom i nožem!

15.12.2023

08:00

0

Za brutalno ubistvo Desanke Dudić njen unuk David osuđen je na meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa

Unuk iz pakla: Baki na rođendan iskopao oči, pa je izbo šrafcigerom i nožem!
Desanka i David Dudić - Copyright Printscreen/Facebook

David Dudić (25) pre dve godine počinio je svirepo ubistvo svoje babe Desanke Dudić u njenom stanu u beogradskom naselju Kotež. Desanku je usmrtio na njen 70. rođendan.

Viši sud u Beogradu je 13. juna prošle godine izrekao Dudiću, umesto kazne, meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

Tog 15. decembra 2021. godine, Dudić je svojoj baki nožem i šrafcigerom zadao više ubodnih rana, od kojih je ona preminula. Desanki je prvo iskopao oči, a potom je izbo svuda po telu. Sumnja se da je David došao kod bake u stan i od nje tražio novac za drogu, a nakon što je rekla da ga nema, on ju je ubio. Ubistvu Desanke prisustvovao je njen drugi unuk, koji zbog povrede noge nije mogao da reaguje.

Printscreen/Facebook
Desanka Dudić

David Dudić se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, ali je na početku suđenja priznao zločin.

- Izjašnjavam se krivim, uradio sam ono što mi se stavlja na teret - rekao je Dudić.

Kada su ga stražari uvodili u sudnicu, David je zatražio oproštaj od oca Đorđa.

- Oprosti mi - rekao je Dudić gledajući u oca dok su ga vodili ka optuženičkoj klupi.

Otac tražio da bude osuđen

Desanka je, kako je utvrdila istraga, do smrti brutalno mučena, davljena, ubadana šrafcigerom i nožem po glavi i grudima.

U ovom slučaju je kao svedok pozvan i Đorđe Dudić, Desankin sin, odnsono Davidov otac, koji se pridružio krivičnom gonjenju Davida Dudića i rekao da njegov sin mora da bude osuđen.

- Jedino što mi je bitno je da bude osuđen, da ne predstavlja opasnost za okolinu. Moj stav je da zločinci treba da budu na mestu na kom zaslužuju, jer opasni ljudi ne treba da šetaju na slobodi sa ljudima koje ugrožavaju - rekao je Đorđe za medije pred početak suđenja.

Fejsbuk/David Dudić
David Dudić

On je istakao da je, zbog zverstva koje je počinio, Davida izbrisao iz života i da neće imati saosećanja dok ga bude gledao na optuženičkoj klupi.

- Teško mi je zbog onoga što se desilo, a zbog toga što će sedeti na optuženičkoj klupi nije. Ne znam kako ću se osećati kad ga budem video tamo, to što će biti tamo mene i ne zanima, zanima me samo da ne bude na slobodi i da ne ugrožava druge - rekao je Dudić.

Činjenicu da je njegova majka ubijena zverski iz nečije obesti, da je umirala u najtežim mukama ništa ne može da promeni, ali je adekvatna kazna za počinioca, iako je njegov sin, kaže, neka vrsta utehe kojoj se nada. On je ranije izjavio da je David rekao da je baki iskopao oči "da ne nađe put ka raju".

- Desilo se to što se desilo, nema tu sad šta. S vremenom, nije da to prihvatate lakše, ali počnete da živite sa tim. Sada samo želim kaznu za njega - izjavio je Đorđe pred početak suđenja.

Aplauz i "Svaka vam čast"

Možda je, kako je rekao za medije, načinio kobnu grešku kada je prihvatio Davida kao sina kada se pojavio u njegovom životu.

- Dečka sam pokušao da prihvatim i to mi je bila najgora odluka, kobna greška, jer sam pokušao da prihvatim nekoga koga ne poznajem. Kad sam video da on nije kako treba, možda nije trebalo da se trudim, da mu pomažem. Ne znam, ne može čovek za takve stvari ni da bude pametan, jer da zna gde će da padne, on bi seo - pričao je Đorđe.

Fejsbuk/David Dudić
David Dudić

Kad je sutkinja, obrazlažući presudu, rekla da je neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da optuženi David Dudić za vreme ubistva nije bio svestan svog dela, njegov otac Đorđe počeo je da aplaudira u sudnici.

- Svaka vam čast. Želim vam svima takvu pravdu - rekao je Đorđe sudskom veću.

Sud je, inače, oslobodio Dudića plaćanja sudskih troškova i produžio mu čuvanje u zatvorskoj bolnici do upućivanja na izvršenje mere.

Mediji su pisali da je David već robijao u Austriji zbog posedovanja narkotika. Odslužio je tamo kaznu od nekoliko meseci. Hvalio se, navodno, da je narkoman i da je pripadnik ekipe Veljka Belivuka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike