Stavio nanogvicu na psa, pa počinio dva krivična dela? Uhapšen Dejan koji je pretukao sina bivšeg predsednika Jugoslavije

14.12.2022

08:33

0

Autor: 24sedam

Darko Lilić je prebijen ispred kule Vest 65 u Beogradu

Stavio nanogvicu na psa, pa počinio dva krivična dela? Uhapšen Dejan koji je pretukao sina bivšeg predsednika Jugoslavije
Napad na Darka Lilića za koji je osumnjičen Dejan Vuksanović - Copyright Printscreen

Dejan Vuksanović (29), koji se nalazio u kućnom pritvoru zbog prebijanja Darka Lilića, sina nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića, skinuo je nanogvicu i kako se sumnja, počinio dva krivična dela, zbog čega je uhapšen.

Vuksanović je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela Ometanje pravde i Uništenje i oštećenje tuđe stvari. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Vuksanović je zbog prebijanja Darka Lilića krajem oktobra osuđen na 12 meseci kućnog zatvora uz nanogvicu, na osnovu sklopljenog sporazuma o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Međutim, on je nanogvicu skinuo i okačio je na svog psa, koji je bio u stanu, a on se šetao po gradu.

Vuksanović ce biti priveden na saslušanje u Treće OJT 15. decembra zbog dva nova krivična dela. Sudija za prethodni postupak i poverenik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odlučiće da li će mera kućnog zatvora biti preinačena u regularan zatvor.

Kamere zabeležile prebijanje

Podsećanja radi, Darko Lilić je  prebijen ispred kule Vest 65 u Beogradu, nakon čega je sam otišao u bolnicu. On je policiji tvrdio "da ne poznaje napadače" niti zna razlog napada. Policiju je pozvao radnik obezbeđenja kule, koji je rekao da poseduje snimak tuče, a koji se kasnije pojavio i u javnosti.

Lilić je na saslušanju u tužilaštvu izjavio da se ne seća samog događaja niti kako je napadnut, ali da je kasnije na snimku prepoznao Dejana Vuksanovića, za kog je rekao da mu je komšija.

Vuksanović nije želeo da otkriva razloge sukoba. 

Drugi osumnjičeni, Aleksandar Relić je u bekstvu i za njim policija traga.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike