Udarali ga dok je ležao na betonu: Pojavio se snimak prebijanja sina Zorana Lilića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

22.10.2022

10:43

0

Autor: 24sedam

Posle batinanja Lilića su dva napadača ubacila u džip, odvezla u pravcu Mosta na Adi i tu ostavila

Udarali ga dok je ležao na betonu: Pojavio se snimak prebijanja sina Zorana Lilića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
darko lilic pretucen (8) - Copyright Printscreen

Dvojica muškarca osumnjičena za nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu Darku Liliću, sinu bivšeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića identifikovana su u akciji policijske uprave za Grad Beograd i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, potvrđeno je Telegrafu.

Uhapšen je Dejan V, dok je potraga raspisana za Aleksandrom R. Oni su osumnjičeni da su juče ujutru ispred kule Vest 65 u Beogradu, pretukli Darka Lilića, kojem su u Urgentnom centru konstatovane teške telesne povrede.

Lilić nije želeo da sarađuje sa policijom, ali su ipak za nekoliko sati osumnjičeni identifikovani. Motiv i sve okolnosti slučaja biće utvrđeni tokom istrage.

U međuvremenu se pojavio i snimak sa sigurnosnih kamera na kojem se vidi prebijanje sina nekadašnjeg predsednika Jugoslavije. 

Posle batinanja Lilića su dva napadača ubacila u džip, odvezla u pravcu Mosta na Adi i tu ostavila.

Napadači imaju dosijee

Oba muškarca, za koje se sumnja da su napali Lilića, imaju dosijee. Dejan V. je osuđivan da je učestvovao u tuči, koja je prethodila pokušaju ubistva 2019. godine ispred jednog splava na Novom Beogradu.

Takođe, Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 meseci zatvora Aleksandra R. zbog ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji. Ubistvo se, podsetimo, desilo nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji. Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih dela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj verenici Mariji Đurović.

Zoran Lilić/Milan Maricic/ATAImages
 

Podsetimo, prva prvostepena presuda koju je ukinuo Apelacioni sud bila je identična ovoj. On je u završnoj reči pred sudom ostao pri završnoj reči u kojoj je ranije izjavio da mu je žao zbog svega žao svega što se dogodilo, da se kaje i da nije imao nameru da ubije Stojanovića.

- Sve bih dao da vratim vreme i izbegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svestan sam težine krivičnog dela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posledice - naveo je tada.

I Lilić poznat policiji

Darko Lilić javnosti je poznat po incidentima. Njegovo ime se 2003. godine pominjalo u vezi s pucnjavom ispred kafića "Majdan", ali je pred sudom oslobođen za učešće u tom incidentu. Bio je osuđen za napad na policajca, ali mu je ta kazna zastarela. 

Lilićevo ime dovodilo se u vezu i sa iznudama, a poslednji put se na stupcima crne hronike našao kad je pre desetak godina uhvaćen kako vozi pod dejstvom alkohola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike