Srbin izbegao doživotnu u Beču: Porota utvrdila da nema dokaza da je šef bande! Dobio sedam godina za pola tone marihuane

13.12.2022

10:52

0

Autor: 24sedam

Srbinu se na teret stavljao šverc veće količine droge, a policija je tokom pretresa pronašla četiri plantaže marihuane

Srbin izbegao doživotnu u Beču: Porota utvrdila da nema dokaza da je šef bande! Dobio sedam godina za pola tone marihuane
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sud u Beču osudio je Srbina (40) na sedam godina zatvora zbog šverca marihuane. Iako ga je tužilaštvo teretilo za organizovanje kriminalne grupe i promet droge, porota je utvrdila da nema dokaza da je on šef bande i osuđen je samo zbog trgovine narkoticima.

Da je tužilaštvo dokazalo da je on vođa narko bande, pretila bi mu doživotna kazna zatvora. Policija je tokom pretresa pronašla četiri plantaže i pola tone marihuane.

- Ovde se ne radi o tome da je grupa muškaraca koji se nalaze u krizi srednjih godina palila džoint posle roštiljanja. Ovde imamo grupu od deset ljudi koji su se profesionalno bavili time. Ne postoji profesionalniji način da proizvodite kanabis, rekao je državni tužilac.

Pre nekoliko godina, većina članova pomenute bande je uhapšena i osuđena. U junu 2018. godine nakon velike racije uhapšeno je devet osoba, a pretreseno je i nekoliko kuća. Iako su svi članovi bande odavno osuđeni, Srbin je uspeo da pobegne vlastima još pre prvog ročišta i vrati se u Srbiju. Međutim, ove godine i on se našao na optuženičkoj klupi.

Porota je odbacila optužbe da je on vođa narko bande i osuđen je na sedam godina zatvora zbog članstva u narko bandi i šverca droge. Ova presuda nije pravosnažna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike