Četvoronožnog znalca nije uspeo da prevari: Pas "ulovio" krijumčara na aerodromu, našao mu više od 1.000 tompusa!

09.12.2022

23:15

0

Autor: Mi. S.

Prekršaj otkriven kada je domaći državljanin, koji je doputovao iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka izlazu

Četvoronožnog znalca nije uspeo da prevari: Pas "ulovio" krijumčara na aerodromu, našao mu više od 1.000 tompusa!
Tompusi zaplenjeni na Aerodromu "Nikola Tesla" - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su na Aerodromu "Nikola Tesla", u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje više od 1.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Prekršaj je otkriven kada je 44-godišnji domaći državljanin, koji je doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga.

Službeni pas, specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, koji je takođe učestvovao u kontroli, odreagovao je na jedan od njegovih kofera, zbog čega je prtljag pregledan na skeneru.

Snimak sa skenera je pokazao je da se u koferu nalazi nešto što izaziva sumnju, pa je kofer otvoren i u njemu pored nešto malo garderobe pronađeno je i 1.055 kubanskih cigara.

Najviše je bilo tompusa marke ''Cohiba Habana Montecristo'' čak 465 komada, potom 325 tompusa iz ograničenih serija marki ''Cohiba'' i ''H.Upmann'', 125 cigara robnih marki ''H.Upmann'' i ''Romeo y Juliet'', kao i 140 tompusa bez oznake o robnoj marki.

Veštačenjem će biti utvrđeno da li je reč o originalnoj ili krivotvorenoj robi, a protiv domaćeg državljanina će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike