Vlasnik frizerskog salona nakon navoda da su "vračarci" bacili eksplozivnu napravu na njegov lokal: "Nikada me niko nije reketirao"

07.12.2022

07:20

0

Autor: M. B.

Nikola Minjović naveo da nikada nije bio reketiran

Vlasnik frizerskog salona nakon navoda da su "vračarci" bacili eksplozivnu napravu na njegov lokal: "Nikada me niko nije reketirao"
Copyright 24sedam/Miroslava Brkić

Nakon informacije da se protiv "vračarske grupe", čiji je vođa Nikola Vušović, proširuje istraga zbog sumnje da se bavila reketiranjem i da je bacila eksplozivnu napravu na frizerski salon u Braničevskoj ulici, kontaktirali smo s vlasnikom ovog lokala Nikolom Minjovićem, koji je naveo da nikada nije bio reketiran.

- Niko me nije zvao tim povodom - kaže Minjović za 24sedam.

Na frizerski salon "Hair Caffe by Minjović", koji je smešten na samo nekoliko metara od Hrama Svetog Save, u prizemlju šestospratne zgrade u Braničevskoj ulici, bačena je eksplozivna naprava u četiri sata ujutru 7. novembra.

U eksploziji nije bilo povređenih. Minjović je tada rekao da su kamere snimile muškarca sa kapuljačom koji dolazi iz pravca Hrama, čekićem razbija staklo, ubacuje eksplozivnu napravu i beži.

Vlasnik frizerskog salona dodaje da mu je, kada je u policiji  dao izjavu povodom napada na njegov lokal, naveo da mu je rečeno da sigurno nije reč o reketiranju, "jer se to ne radi tako".

Tvrdi da nikad niko nije dolazio u njegov lokal s namerom da ga reketira.

Podsetimo, Minjović je ranije za naš lokal izjavio da ne zna ko je mogao da baci eksplozivnu napravu u njegov lokal.

- Nemam predstavu ko je to mogao da učini. Što se tiče mog privatnog života, ne postoji razlog. Pomišljao sam da nije možda nezadovoljna mušterija, ali valjda niko nije lud da zbog toga to učini. Zatim sam pomisli da nije neko ko je zavidan, jer smo reklamirali na društvenim mrežama da otvaramo treći lokal, a na pamet mi je palo i da je možda meta bio gazda koji mi iznajmljuje taj lokal - rekao je Minjović za 24sedam.

Istakao je da nema neprijatelja, da je porodičan čovek koji ima dvoje dece.

Podsetimo, u medijima se pojavila informacija da se protiv "vračaraca" proširuje istraga. Navedeno je da se sumnja da su "vračarci" počeli da reketiraju "sve po Vračaru", pa i frizerske salone, kao i da su nosili torbice poznatog brenda, po čemu su navodno bili prepoznatljivi. Navodi se da je eksplozija u salonu u Braničevskoj ulici bila je okidač da se krene u akciju.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović

Podsetimo, 17 pripadnika kriminalne grupe "vračarci" uhapšeno je 11. novembra. U međuvremenu, uhapšeni su Vojin Stupar i Miloš Andrejević. Istragom je obuhvaćeno 38 osoba.

"Vračarci" su osumnjičeni za ubistva Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, kao i za pokušaje ubistava Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića, Arsenija Stefanovića i kasnije ubijenog Lazara Vukićevića. Istraga se, inače, vodi protiv 38 osoba. Tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su delovali po nalogu "kavačkog klana", na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike