Bivši šef DB pisao veću Apelacionog suda: “Ne mogu me dovesti iz zatvora jer sam operisan!"

05.12.2022

14:20

0

Rade Marković se iza rešetaka nalazi već 22 godine

Bivši šef DB pisao veću Apelacionog suda: “Ne mogu me dovesti iz zatvora jer sam operisan!"
Rade Marković, bivši šef DB osuđen na 40 godina - Copyright Profimedia

Rade Marković, nekadašnji šef Državne bezbednosti koji je osuđen na 40 godina robije zbog zločina na Ibarskoj magistrali, i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi, poslao je pismo iz Zabele veću Apelaionog suda da je operisan i da ne može prisustvovati sednici koja je danas otvorena povodom žalbi na presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, kojom je u međuvremenu nepravosnažno osuđen na 30 godina robije.

Marković je pismom obavestio sudiju izvestioca da je imao operaciju prostate i da se trenutno oporavlja nakon hirurškog zahvata, te da nije u stanju da u narednih pet dana prisustvuje sednici. Takođe je naveo da ne traži da se sednica odloži.

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu proglasilo je krivim četvoricu nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavka Ćuruvije.

Sud je utvrdio i da je neposredni izvršilac ubistva NN lice.

Rade Marković na čelo DB-a došao je 1998. godine, nakon smene Jovice Stanišića, a ostavku je podneo krajem 2000. godine, na dan formiranje nove srpske vlade.

Uhapšen je  23. februara 2001. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike