Luka Bojović sutra stiže u Srbiju! MUP i Interpol dovode vođu "zemunaca" redovnim letom

29.11.2022

17:30

0

Autor: 24sedam

Kako nezvanično saznajemo po Bojovića, koji se poslednjih godina dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, odlaze pripadnici MUP i Interpola

Luka Bojović sutra stiže u Srbiju! MUP i Interpol dovode vođu "zemunaca" redovnim letom
Luka Bojović - Copyright Profimedia

Nekadašnjih vođa "zemunskog klana", Luka Bojović, u sredu će biti deportovan u Srbiju! Kako nezvanično saznajemo po Bojovića, koji se poslednjih godina dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, odlaze pripadnici MUP i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembar.

Pripadnici MUP biće Bojovićeva pratnja od trenutka kada ga španske vlasti puste iz zatvora. Bojović koga opisuju i kao “najvećeg mafijaša Balkana” doputovaće u Srbiju redovnom avionskom linijom.

Guardia Civil
 

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima poternicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko. Iako se ne može sa preciznožću tvrditi jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne sme da ide je Španija u kojoj će mu po puštanju biti zabranjen ulazak.

Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog posedovanja dugih cevi. Očekivalo se da će na robiji morati da provede dve trećine kazne, dakle 12 godina, međutim, prema španskom zakonodavstvu, strani državljani mogu tražiti uslovni otpust na pola odslužene kazne.

Svojevremeno je Luka označen kao novi vođa "zemunskog klana" koji su osnovali Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, ubijeni u Meljaku tokom policijske akcije "Sablja" organizovane posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike