Bivši makro menjao bager za drogu: Podignuta optužnica protiv osuđivanog makroa! Zaplenjen mu "maserati" i oružje

25.11.2022

15:46

0

Autor: 24sedam

Bivši makro menjao bager za drogu: Podignuta optužnica protiv osuđivanog makroa! Zaplenjen mu "maserati" i oružje
Dimče Kimov - Copyright Foto: Facebook/ Dimce Kimov

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dimčeta Kimova (45) i još troje pripadnika njegove grupe zbog sumnje da su 2. juna ove godine pokušali da prokrijumčare 7.8 kilograma kanabisa sa Kosova i Metohije do Beograda, što je samo deo količine planirane za krijumčarenje.

- Pored Dimčeta optuženi su Miloš S. (38), Vladan S (42) i Slobodanka S. (41). Svi se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, dok se Dimčetu i Slobodanki na teret stavlja i krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu - saopšteno je iz tužilaštva. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo da se trojici optuženih produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Takođe je tražilo da se Kimov izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta, te da mu se oduzme: vozilo korišćeno za izvršenje krivičnog dela "Maserati Quarttroporte", oružje i novac.

Kimov je, prema optužnici,  organizovao ovu grupu počekom aprila 2022. godine sa ciljem da iz Srbije na teritoriju AP KIM prebaci bager marke "Kater pilar 320C" i da za ugovorenu cenu od oko 70.000 evra, što je cena ispod tržišne vrednosti, dobije oko 65 kilograma opojne droge kanabis, koju bi prokrijumčario do Beograda radi dalje prodaje.

Vladan S. je, kako se sumnja, po instrukcijama Kimova 17. maja organizovao transport bagera do ilegalnog prelaza sa AP KIM, gde ga je preuzelo NN lice i prevezlo preko pomenutog prelaza.

Potom su, po prethodnom dogovoru Kimov. i još jednog lica - da za bager dobije 65 kilograma marihuane, Dimče K. i Miloš S. na administrarivnom prelazu sa AP KIM preuzeli deo ugovorene količine, od 7.796,96 kilograma kanabisa, i uputili se u pravcu Beograda pomenutim vozilom Maserati. Uhapšeni su u Sopotu.

Foto: Facebook/ Dimce Kimov
Dimče Kimov hapšen zbog podvođenja devojaka

U stanu na Novom Beogradu, gde je Kimov neprijavljeno boravio sa Slobodankom S, pronadjena su dva pištolja marke "Pietro Beretta" i "Solothurn AT 380" sa pripadajućim mecima, vagica za precizno merenje i pomenuti novac.

Kimov je bio osuđen na pet godina zatvora presudom Višeg suda u Beogradu zbog proizvodnje droge. Inače, on je ranije hapšen i zbog podvođenja devojaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike