Velika akcija srpske policije u Španiji: Prilikom pretresa stana pronašli 5.400 stabljika marihuane i falsifikovane novčanice

28.10.2022

16:16

0

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, marihuanu koju su proizveli distribuirali i prodavali kupcima na teritoriji Španije

Velika akcija srpske policije u Španiji: Prilikom pretresa stana pronašli 5.400 stabljika marihuane i falsifikovane novčanice
Ilustracija - Copyright printscreen/MUP

Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Jedinice za organizovani kriminal Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, u sinhronizovanoj akciji uhapšeni su, na teritoriji Kraljevine Španije, članovi organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su se, tokom dužeg vremena bavili neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

U ovoj akciji, uhapšeni su A. R. (1975) državljanin Srbije, S. K. (1967) državljanin BiH, D. H. (1965) državljanin Švedske, G. R. (1965), D. R. (1969), I. P. (1967), R.Đ. (1991) državljani Crne Gore.

Kako se sumnja, članovi ove grupe su zakupljivali kuće uglavnom u manjim mestima u španskoj oblasti Taragone. Na pogodnim lokacijama instalirali su agregate, lampe, klima uređaje, sisteme za navodnjavanje i ostalu opremu koja je neophodna za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

U četiri objekta u kojima su se nalazile ilegalne laboratorije, policija je pronašla 5.400 stabljika marihuane. Takođe, prilikom pretresa kuća i stanova koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je 100.000 falsifikovanih evra.

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, marihuanu koju su proizveli distribuirali i prodavali kupcima na teritoriji Španije, ali i u drugim zemljama Evropske unije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike