Evo ko su Srbi koji su radili u Španiji: Razbijen narko-kartel kojem je pronađeno pet ilegalnih laboratorija marihuane!

19.10.2022

17:14

0

Autor: 24sedam

Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone

Evo ko su Srbi koji su radili u Španiji: Razbijen narko-kartel kojem je pronađeno pet ilegalnih laboratorija marihuane!
marihuana (3) - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ PU VALJEVO/

Na teritoriji Španije i Srbije u sinhronizovanoj akciji, koja je još u toku, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog sumnje da se bave proizvodnjom i prodajom marihuane.

Akcija je usledila nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOК-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Кraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Europola.

- Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Na bankovnim računima blokirano im je više od 85.000 evra dok je zaplenjena i nepokretna imovina veće vrednosti. Akcija je izvedena u koordinaciji sa španskom policijom - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se saznaje na teritoriji Španije pronađeno je pet ilegalnih laboratorija marihuane.

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja doneo naredbu o pokretanju istrage protiv Miloša Medojevića, Mileta Radulovića, Jovana Marjanovića, Anđele Tuba, Miloša Marjanovića, Zorana Marjanovića, Gorana Šćekića, Miloša Ćurčića, Bojana Rončevića, Nemanje Čabrića.

Pritvor je određen za Marka M. zbog opasnosti od bekstva, a za Miloša T. i ostale osumnjičene zbog opasnosti od bekstva i da ne ponove krivično delo.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su Miloš T. koji se branio ćutanjem i Marko M. koji je izneo svoju odbranu.

List "El pais" navodi da je uhapšeno najmanje 20 osoba od kojih je većina srpskog porekla, a koji se sumnjiče za proizvodnju i dilovanje narkotika, ali i za ostala najteža krivična dela.

- U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone - piše u tekstu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike