Životna priča Miloja i Milene koji su stradali u SAD: U rodnim Robajama je ukrao iz kuće! Voleli se šest decenija i zajedno otišli u smrt

23.11.2022

19:15

1

Autor: M. B.

Miloje i Milena Marković poginuli su 8. novambra u Park Ridžu

Životna  priča Miloja i Milene koji su stradali u SAD: U rodnim Robajama je ukrao iz kuće! Voleli se šest decenija i zajedno otišli u smrt
Milena i Miloje Marković - Copyright Printscreen/YouTube/ABC 7 Chicago/tributearchive

Deca Miloja (85) i Milene Marković (77), koji su poginuli u Park Ridžu 8. novembra u američkoj državi Ilinois, nakon što je njihov automobil udario velikom brzinom u kuću, objavili su dirljiv članak na sajtu posvećenom odavanju počasti preminulima, u kojem govore o ljubavi ovo dvoje tragično stradalih ljudi, kao i o onome po čemu će ih pamtiti.

Bračni par se vozio u "hondi" iz 2007. godine u pravcu juga Kamberlend avenijom oko 11 sati ujutro po lokalnom vremenu kada su projurili kroz raskrsnicu i udarili u kuću, saopštila je policija Park Ridža. Američki mediji su naveli da je kuća u vreme nesreće bila prazna, a Miloje i Milena živeli su u Najlsu.

Članak koji su njihova deca objavila prenosimo u celosti: 

"Miloje (Deda) (85) i Milena (Baba) (77) odrasli su u Robajama u Srbiji. Prijatelji su od Milenine pete godine, a njihovo prijateljstvo je preraslo u romansu kako su godine prolazile. Bila je to priča koja se često pričala njihovim unucima, kako je Deda stavio merdevine na Babin prozor i odveo je. Kako su godine prolazile, preselili su se u Čikago, Ilionis, gde su upoznali neke od svojih najbližih prijatelja. Sa Srbijom udaljenom 5.039 milja, ovi prijatelji su brzo postali njihova surogat porodica. Napustili su Čikago i otišli u Najls, gde je ista ljubav koja je započela njihovu vezu, bila ljubav koja ih je održala 58 godina.

Deda će uvek ostati upamćen po svojim zabavnim pričama, beskrajnom humoru i brzoj pameti. Njegova ljubav prema fudbalu prenela se na njegove unuke – Baba i Deda nikada nisu propustili utakmicu. Babina duboka ljubav prema svojim unucima i beskrajna podrška onima oko nje uvek će se ceniti. Ona je bila snaga i duša naše porodice. Oboje su voleli da što više vremena provode sa svojim unucima i bili su bitan deo njihovog odrastanja.

Iza Miloja i Milene ostala su dva sina i njihove supruge, Milan i Liza Marković, Stiv (Sreten) i Meri Marković; 6 unučadi; Preston, Aleksandar, Endru, Nikolas, Aleksija i Ilijana Marković. U Srbiji je iza Milene ostao brat Milenko Dragojević i sestra Ljupka Đorđević. Voljeni tetka i teča Vladimiru, Miri, Mileni i Katarini. Obožavani prijatelji mnogih.

„Tog jutra smo malo znali. Bog je hteo da pozove tvoje ime. U životu, volimo te. U smrti, radimo isto. Srce nam je slomljeno jer smo te izgubili. Nisi otišao sam, jer je deo nas otišao sa tobom. Tog dana te je Bog pozvao kući. Ostavio si nam lepe uspomene. Tvoja ljubav je i dalje naš vodič, i iako te ne možemo da vidimo, uvek si pored nas. Naš porodični lanac je prekinut, i ništa ne izgleda isto, ali kako nas Bog zove jednog po jednog, lanac će se ponovo povezati“.(Poema "Prekinut lanac" od Rona Tranmera prim. aut.)."

Miloje i Milena sahranjeni su 15. novembra u Čikagu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike