Desetine ljubičastih balona u znak sećanja na Saru: Čačak tuguje za nastradalom devojčicom - "još uvek čekamo da se nasmejana pojavi" (FOTO)

21.11.2022

13:27

0

Kako kažu njeni drugari, bila je vesela i puna života, a samo par dana pre tragedije vratili su se sa zajedničke ekskurzije

Desetine ljubičastih balona u znak sećanja na Saru: Čačak tuguje za nastradalom devojčicom - "još uvek čekamo da se nasmejana pojavi" (FOTO)
Čačak tuguje za tragično nastradalom Sarom - Copyright RINA

Tužna slika poslata je danas sa Gradskog trga u Čačku kada je u znak prerano nastradale učenice Gimnazije, Sare Marković, u nebo poletelo na desetine ljubičastih balona. Prijatelji i profesori još uvek ne mogu da veruju da je više nema među njima, i da se sa svojim prepoznatljivim osmehom neće pojaviti u učionici.

- Još uvek nismo svesni šta se desilo, dugo će vremena proći da ovu ranu zalečimo jer smo izgubili dobru osobu i divnog prijatelja. Svaki put kada profesor prozove one koji nisu došli na čas, očekujemo da će se ona pojaviti na vratima učionice i jednoga dana doći. Zajedno smo provodili vreme ne samo na odmorima, već i na izletima i ekskurzijama - kazao je njen drug iz učionice Andrija Vulović.

Kako kažu bila je vesela i puna života, a samo par dana pre tragedije vratili su se sa zajedničke ekskurzije.

- Ko je prisustvovao komemoraciji mogao je da čuje pesmu koju je napisala ona, a čuvala je među slikama sa svim drugarima gde smo bili nasmejani, jer je ona želela da nas takve pamti. Ona je bila prava umetnica, a osim talenta za pisanje, fantastično je i crtala. Njeni stihovi će zauvek ostati urezani u pamćenju svih nas koji smo je voleli i volećemo zauvek - dodao je Andrija.

Sara Marković imala je 17 godina, bila je odličan đak a sa brojnih školskih takmičenja donosila je mnoge nagrade.

Prema zvaničnim podacima dobijenim u policiji, izvršila je samoubistvo skokom sa petog sprata stambene zgrade u Čačku.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike