Nišlijka se oglasila prvi put o terorističkom napadu u Istanbulu: Verovatno sam bila najbliže bombi, osetila sam vrelinu iza sebe (FOTO)

21.11.2022

11:52

0

Autor: J. S. J.

Prijateljice su potrčale prema meni, svi su plakali. Ja nisam znala u kom sam stanju, bila sam u bunilu, ispričala je

Nišlijka se oglasila prvi put o terorističkom napadu u Istanbulu: Verovatno sam bila najbliže bombi, osetila sam vrelinu iza sebe (FOTO)
Copyright AP Photo/Emrah Gurel/Francisco Seco/Can Ozer

Dragana Ristić iz Niša, državljanka Srbije koja je pre nekoliko dana bila ranjena u bombaškom napadu u Istanbulu je pre nekoliko dana stigla u Niš.

Ona je u uključenju u program televizije K1 rekla da joj je sluh oštećen, ali da se mnogo bolje oseća.

- Pozdravila bih ministra Dačića koji je u studiju i mnogo mi je draže što se ovog puta čujemo kada sam u svom domu, jer smo prošlog puta razgovarali kada sam bila u bolnici. Sada sam mnogo bolje i kod kuće sam. Sluh mi je oštećen pa ne čujem najbolje – kazala je Dragana Ristić u „Uranku“.

– Napad se dogodio u nedelju i ja sam u Istanbulu bila sa prijateljicama u šopingu. Bile smo u radnji, ja sam završila sa kupovinom i izašla sam ispred radnje da ih sačekam. Sedela sam na žardinjeri. Osetila sam strašnu detonaciju i vrelinu iza sebe. Utrčala sam u radnju, jer sam znala da se nešto desilo, ali naravno da nisam odmah registrovala da je u pitanju bila bomba. Gledala sam da se spasim. Tek posle kada sam videla snimak shvatila sam da sam od svih ljudi koji su bili u blizini, ja možda bila i najbliže bombi. Sedela sam na žardinjeri blizu mesta na kojem je bomba bila postavljena. Mislim da me je ta žardinjera i spasla – kazala je Nišlijka.

Istakla je da je u prvom trenutku bila u bunilu i da nije znala u kakvom je stanju.

- Prijateljice su potrčale prema meni, svi su plakali. Ja nisam znala u kom sam stanju, bila sam u bunilu. Kosa mi je gorela i skinula sam garderobu jer sam se uplašila da mi i garderoba nije zapaljena. Kada sam se skinula videla sam ranu. Radnici u radnji su mi prišli, bili su prisebni, ranu su mi zatvorili rukama i garderobom. Rame mi je bilo povređeno i ništa nisam čula, i kosa mi je bila zapaljena – kazala je ova Nišlijka.

Tek u bolnici shvatila da je prisustvovala bombaškom napadu

- Hitna pomoć je stigla u roku od nekoliko minuta, vrlo brzo su me prevezli u bolnicu. Nisam bila svesna šta se desilo. Znala sam da smo u opasnosti ali nisam znala da je reč o bombi. Niko nije znao šta se desilo. Radnici su odmah zaključali radnju kako bismo bili bezbedni. Dok nisam smeštena u bolnicu nisam znala šta se desilo. Videla sam tada i snimak i tek tada sam shvatila.

Dragana je navela da je u subotu izašla iz bolnice, nakon šest dana hospitalizacije. Imala sam sjajnu negu. Naš generalni konzul Ivana Pejović je bila veliki čovek i profesionalac, i Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo svu moguću podršku iz Srbije. Osećala sam se sigurnom, a to mi je bilo najpotrebnije. Doživela sam traumu. Zahvaljujem se i osoblju hotela „Memorijal“ i doktoru koji me je operisao, i celom turskom narodu. Događaj je bio veoma traumatičan ali imala sam sreću da oko sebe imam divne ljude i velike profesionalce. Prebrodila sam sve i oporavila se – rekla je Dragana Ristić.

Velika eksplozija desila se 13. novembra, u nedelju na popularnom turističkom šetalištu Istiklal u istorijskom kvartu Bejoglu u Istanbulu. Stradalo je šest osoba, a oko 80 je ranjeno.

 

Turska policija je vrlo brzo uhapsila ženu, Ahlam Albašir, osumnjičenu da je postavila bombu.Na internetu je osvanuo i snimak koji pokazuje jednu ženu kako se probija kroz masu i beži.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike