"Uplašeni smo"! Nišlijka povređena u eksploziji operisana u Istanbulu: Imala je sreće, u ruci joj detonirao telefon (FOTO/VIDEO)

13.11.2022

21:44

0

Prema poslednjim infromacijama, 24sedam je locirao u kojoj je bolnici Dragana operisana. O njoj brine tim lekara

"Uplašeni smo"! Nišlijka povređena u eksploziji operisana u Istanbulu: Imala je sreće, u ruci joj detonirao telefon (FOTO/VIDEO)
Copyright AP Photo/Emrah Gurel/Francisco Seco/Can Ozer

Nišlijka Dragana Ristić koja je povređena u današnjoj eksploziji u Istanbulu je operisana i oseća se dobro, saznaje 24sedam.


Prema poslednjim infromacijama, 24sedam je locirao u kojoj je bolnici Dragana operisana. O njoj brine tim lekara, ali doktori nisu želeli puno da prognoziraju.

- Sad ne možemo da komentarišemo. Neophodno je da dođete u bolnicu i onda ćete biti upućeni detaljno u Draganino zdravstvebi stanje - rekli su nam iz bolnice.


Dragana je u Istanbul otišla turistički sa još petoro Srba. Međutim, u terorističkom napada koji je danas izveden nedaleko od Trga Taksim ova Nišlijka je imala sreće. Iako je geler odleteo i zabio se u njeno rame, telefon koji je držala u rukama je eksplodirao. Hitnom reakcijom svih nadležnih službi Dragani su pritekli hitno u pomoć. Ona je operisana i oseća se dobro.

Naš sagovornik iz Istanbula, Ozgur Turkan, nam je rekao da je današnji dan u Istanbulu u najmanju ruku haotičan.


- Društvene mreže ne rade, samo Telegram smo mogli da koristimo. Internet je jako slab i vesti o eksploziji sa informativnih sajtova nestaju brzinom svetlosti. Nešto se dešava,a šta još uvek ne znamo. Svi smo uznemireni. Niko se ne oseća bezbedno i jako smo uplašeni. Iako je naš lepi grad nebrojeno puta bio meta terorista, na ovakve stvari ne može čovek da se navikne.

Ranije večeras turskoj javnosti se obratio potpredsednik Fuat Oktaj, koji je rekao da je napad počinila žena.

- Smatramo da je bombu detonirala žena. Razgovara se o incidentu i vrše se potrebne procene. Do sada smo izgubili šestoro ljudi, od kojih četvoro na licu mesta. Povređena je najmanje 81 osoba, od kojih su dve osobe u teškom stanju - rekao je potpredsednik Fuat Oktaj povodom današnje eksplozije u Istanbulu.

Printscreen/Twitter/Ragıp Soylu
 

Dačić: Konzul je u stalnom kontaktu sa povređenom Natašom

- U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame - rekao je ministar Ivica Dačić.

Za sada, međutim, kako Dačić navodi, nema zvaničnih informacija iz Istanbula.

- Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pružiti pomoć svim našim državljanima. Generalni konzul Ivana Pejovic je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom. Obaveštavaćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije - dodao je Dačić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike