Broj povređenih u napadu u Istanbulu porastao na 81, bombu aktivirala žena: "Zaledio sam se kad sam čuo eksploziju"

13.11.2022

18:39

0

Autor: M. Vu.

Potpredsednik Fuat Oktaj je rekao da su tužioci na terenu i da istraga još uvek traje

Broj povređenih u napadu u Istanbulu porastao na 81, bombu aktivirala žena: "Zaledio sam se kad sam čuo eksploziju"
Eksplozija u centru Istanbula - Copyright Profimedia

- Smatramo da je bombu detonirala žena. Razgovara se o incidentu i vrše se potrebne procene. Do sada smo izgubili šestoro ljudi, od kojih četvoro na licu mesta. Povređena je najmanje 81 osoba, od kojih su dve osobe u teškom stanju - rekao je potpredsednik Fuat Oktaj povodom današnje eksplozije u Istanbulu.

Potpredsednik je rekao da su tužioci na terenu i da istraga još uvek traje, prenose turski mediji.

- Ko god da stoji iza ovog napada biće uhapšen i kažnjen. Ovo više nije stara Turska i to treba svi da znaju. Vrlo brzo ćemo rešiti ovaj incident, ko god da stoji iza njega odgovaraće - rekao je potpredsednik.

Kad su čuli eksploziju, šokirani i prestrašeni građani počeli su u strahu i panici da beže. Na društvenim mrežama šire se snimci s mesta eksplozije, a na njima se čuje glasan prasak. 

- Zaledio sam se kad sam čuo eksploziju. Ljudi su stali u mestu i gledali jedni u druge, a potom su počeli da beže. Šta drugo možeš uraditi -  ispričao je za Rojters, Mehmet Akus, radnik u jednom restoranu na aveniji Istiklal.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je eksplozija „opaki bombaški napad“, te da će izdajnici biti kažnjeni.

U napadu je danas ranjena i srpska državljanka kada je geler pogodio u rame.

- U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame - rekao je ministar Dačić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike