Turci se obrušili na Kurde nakon eksplozije u Istanbulu: Uništili skoro 90 ciljeva (VIDEO)

20.11.2022

12:26

0

Vazdušni napadi su usledili nakon što je 13. novembra eksplodirala bomba u centru Istanbula

Turci se obrušili na Kurde nakon eksplozije u Istanbulu: Uništili skoro 90 ciljeva (VIDEO)
Turska vojska u Siriji - Copyright AP Photo/Ghaith Alsayed, File

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uništeno 89 ciljeva, uključujući skloništa i skladišta municije, u vazdušnim napadima na baze kurdskih ekstremista na severu Iraka i severu Sirije.

Napadi su izvedeni na Kandilu, Asos i Hakurk u Iraku i Kobaniju, Tal Rifat, Cizire i Derik na severu Sirije, navodi se u saopštenju i dodaje da su među neutralizovanima takozvane vođe terorističke organizacije.

Turska je pokrenula vazdušne napade na severne regione Sirije i Iraka i za metu ima kurdske grupe koje Ankara smatra odgovornim za prošlonedeljni smrtonosni bombaški napad u Istanbulu, saopštilo je ranije danas tursko Ministarstvo odbrane.

Vazdušni napadi su usledili nakon što je 13. novembra eksplodirala bomba u centru Istanbula, ubivši šest ljudi i ranivši više od 80.

Turske vlasti su za napad okrivile Radničku partiju Kurdistana (PKK) i njen sirijski ogranak Jedinice za zaštitu naroda Sirije (IPG), dok su Kurdske militantne grupe, negirale umešanost u napad.

Sirijski Kurdi: Uzvratićemo na seriju turskih napada


 Snage koje predvode sirijski Kurdi saopštile su danas da će uzvratiti na seriju napada turskih ratnih aviona, koji su preko noći pogodili njihove oblasti kontrole širom severoistočne Sirije.

- Ovi napadi turskih snaga neće proći bez odgovora - navele su u saopštenju Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržava SAD.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike