"Vračarci" kokainom iz Južne Amerike plaćali ubistva u Srbiji i regionu: Krivična prijava na 1.300 strana, baza im bili Beč i Barselona

12.11.2022

22:12

0

Krivičnom prijavom obuhvaćeno 39 osoba, od kojih je 18 uhapšeno, 10 se nalazi u bekstvu, dok je 11 u zatvorima

"Vračarci" kokainom iz Južne Amerike plaćali ubistva u Srbiji i regionu: Krivična prijava na 1.300 strana, baza im bili Beč i Barselona
Hapšenje pripadnika "vračarske grupe": Ilustracija - Copyright Mup

Pripadnici SAJ uhapsili su 18 pripadnika organizovane kriminalne grupe "vračarci", koji se sumnjiče za više krivičnih dela, uključujući tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Krivičnom prijavom na 1.300 strana obuhvaćeno je 39 osoba. Nih 18 uhapšeno je u petak, 10 se nalazi u bekstvu, dok je 11 u zatvorima u Srbiji i inostranstvu.

Glavne baze ove kriminalne grupe, kako se saznaje, bil su Beč i Barselona odakle je kokain nabavljen u Južnoj Americi transportovan po zemljama EU i u Srbiju. Od tako zarađenog novca finansirana je organizacija ubistava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je u petak da su ovu grupu finansirali "kavčani" i da je bila predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere.

"Vračarce" predvode N. V. i U. P, a u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK, UKP - PU za Grad Beograd, SAJ, Žandarmerije MUP-a, uhapšeni su L. C, I. B, D. M, N. B, V. M, N. M, S. M, A. M, N. K, N.T , M. T, J. B, Đ. K, N. J, A. N, N. V. i D. N, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dela.

Mup
 

Tokom akcije oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe "kavači" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

U toku je saslušanje uhapšenih pripadnika ove kriminalne organizacije u Tužilaštvu za organizovani kriminal. koje se počelo u 18 časova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike