Oduzeta licenca staračkom domu u Peći nakon mučkog iživljavanja nad bakom: Komisija održala hitnu sednicu (VIDEO)

04.11.2022

16:47

0

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa

Oduzeta licenca staračkom domu u Peći nakon mučkog iživljavanja nad bakom: Komisija održala hitnu sednicu (VIDEO)
Napad na staricu u staračkom domu u Peći - Copyright Printscreen

Domu za stara lica u Peći "Orenda" oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu pre nekoliko dana, saopštilo je Ministarstvo finansija, prenosi Kljan Kosova. 

- Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka slučaja -  navodi se u saopštenju. 

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu "Orenda".

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi delatnost pružanja socijalnih usluga.

Podsetimo, Aurona Peljaj, medicinska sestra koja je uhapšena nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kome tuče staricu u Domu za stare u Peći, iznela je detaljnu odbranu u policiji. I pored snimka na kojem se vidi kako se smeje dok maltretira ženu, ona tvrdi da je u pitanju samoobrana. Objavljivanje snimka nazvala je "namernim", jer je tog dana dala otkaz.

Nakon toga oglasio se i njen otac Naim Peljaj, javno se izvinio za njen potez

Baka je u međuvremenu napustila Dom. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike