Otac ubica godinama zlostavljao suprugu: Ovo je presuda za nasilje u kojoj je konstatovano da ima poremećaj ličnosti!

05.10.2022

13:57

0

Autor: 24sedam

Marko B. je pokušao da uspostavi potpunu kontrolu nad životom supruge Suzane

Otac ubica godinama zlostavljao suprugu: Ovo je presuda za nasilje u kojoj je konstatovano da ima poremećaj ličnosti!
M.B. S.B (1) - Copyright Printscreen/Facebook/S.B.

Uvidom u presudu Osnovnog suda u Vršcu, koja je doneta samo sedam dana pre nego što će Marko B. ubiti svoju dvogodišnju ćerkicu, a potom izvršiti samoubistvo, došlo se do jezivih saznanja o onome šta je prethodilo zločinu.

Presuda kojom je Marko B. osuđen uslovno na godinu dana robije sa rokom provere od tri godine i obavezno psihijatrijsko lečenje, ukazala je da je ubica deteta imao mešoviti poremećaj ličnosti i godinama zlostavljao svoju suprugu Suzanu.

U vremenskom periodu od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022, usled mešovitnog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao. Ograničavao joj je kretanje i nije joj dozvoljavao da se viđa sa kim želi, da čita knjige po svom izboru, želeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, te kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku sitnicu.

Prema navodima presude, jednom prilikom, kada je dete zaspalo,, bez ikakvih reči Suzanu je udario u glavu više puta, te kada je pala na pod šutirao je i gazio po glavi te joj je naneo lake telesne povrede u vidu površinske povrede glave, povrede grudnog koša.

Da bi se odbranila, supruga ga je ujela za ruku a nakon toga istrčala iz stana na spratu i pobegla u prizemlje kod svojih roditelja, da bi čitav događaj u jutarnjim satima prijavila policiji, navodi se, između ostalog, u presudi Osnovnog suda u Vršcu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike