Oglasio se Teniski savez Beograda nakon brutalnog nasilja oca nad ćerkom: Najoštrije osudili njegovo ponašanje

31.10.2022

11:13

0

Autor: 24sedam

On će danas biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

Oglasio se Teniski savez Beograda nakon brutalnog nasilja oca nad ćerkom: Najoštrije osudili njegovo ponašanje
Porodično nasilje - Copyright Instagram / Printscreen /Igor Jurić

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako se otac, ujedno i trener teniserke, iživljava nad ćerkom na teniskom terenu, a potom je uhapšen osumnjičeni kineski državljanin V. L. (50), o ovom slučaju se oglasio i Teniski savez Beograda.

Saopštenje TSB prenosimo u celosti:

- Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom da je napadač otac mlade teniserke.

 

 

Na svako saznanje o nasilju kako ispred sportskih klubova, za vreme takmičenja tako i u svlačionicama Teniski savez Beograda je uvek alarmirao Disciplinsku komisiju Teniskog saveza Srbije koja je procesuirala sve slučajeve, a kod nekih je uključivano i Tužilaštvo.

I ovog puta u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sarađujemo kako bi se ovaj slučaj što pre okončao. Organizovali smo i nekoliko radionica sa roditeljima mladih tenisera kako bismo preventivno delovali i sprečili da se ovako nešto ponovi.

Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece.Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorougla, dete-roditelj-trener-klub a kroz radionice koje je TSB organizovao, a i organizovovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte.

Porodičnog nasilja ima u svim aspektima života te stoga, nažalost i u sportu - piše u saopštenju.

Podsetimo, V. L. je uhapsila juče beogradska policija na teniskim terenima SC Banjica, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Tereti se za nasilje u porodici. On će danas biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva naveli su da se radi o kineskim državljanima sa privremenim boravkom u Srbiji.

Na uznemirujućem snimku se vidi kako otac devojku prvo šutira u stomak posle čega počinje snažno da je udara po glavi. Devojka u jednom momentu seda na klupu, ali je on podiže vukući je za jaknu. Potom je obara na zemlju, a onda ponovo počinje da je šutira u stomak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike