Oglasila se i ministarka nakon nasilja nad detetom u Grockoj: Nema opravdanja

27.10.2022

09:39

0

Poručila je i da su svi, koji su svedoci nasilnog ponašanja prema deci, dužni to da spreče i da prijave nadležnim organima

Oglasila se i ministarka nakon nasilja nad detetom u Grockoj: Nema opravdanja
Tan2022-3-10_18107540_0 - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Svaki vid fizičkog i psihičkog nasilja, a posebno nad decom, je nedopustiv i nema opravdanja, poručila je danas novoizabrana ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, reagujući na snimak na kojem se vidi kako majka tuče malu devojčicu.


-Deca su naša svetinja, ona se vole i poštuju i nijedno dete ne zaslužuje ružnu reč, a da ne govorimo o fizičkom kažnjavanju - navela je Kisić u pisanoj izjavi.

Poručila je i da su svi, koji su svedoci nasilnog ponašanja prema deci, dužni to da spreče i da prijave nadležnim organima, a država će, u najboljem interesu deteta, reagovati.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kom se vidi i čuje kako jedna ženska osoba šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara.

Na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva raspisana je potraga za majkom sa tog video snimka, a tužilaštvo je saopštilo da je odmah nakon saznanja o video snimku sazvalo vandredni sastanak u cillju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj i zastite maloletnog lica.

Na sastanku su utvrđeni identiteti svih uceesnika, te su dva maloletna lica pregledana od strane lekara tokom noci, nakon cega su izmestena iz porodice u odgovarajucu ustanovu socijalne zastite, dok je za majkom raspisana potraga jer nije dostupna državnim organima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike