"Rekla sam svima da će ovo da se desi, rekla sam prvog dana": Očajna majka ubijene Petre smogla snage da uputi prve reči posle sahrane

07.10.2022

12:35

0

Sve ću da objasnim, sve ću papire da dam i sve šta sam prošla i koliko se ženi ne veruje - kazala je nesrećna Suzana

"Rekla sam svima da će ovo da se desi, rekla sam prvog dana": Očajna majka ubijene Petre smogla snage da uputi prve reči posle sahrane
Vršac ubistvo dete - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Protestna šetnja u Vršcu traje, zbog smrti male Petre koju je otac brutalno ubio, a majka je ispričala da želi da se bori, samo joj treba malo snage da dođe sebi.

- Sve ću da objasnim, sve ću papire da dam i sve šta sam prošla i koliko se ženi ne veruje. Sve ću da ispričam, ali samo malo snage, jedva izdržavam ovo. Samo da prođe malo vremena. Vidite i da organizujem fondaciju. Borac sam, izdržaću sve, zbog Petre, da spasavam drugu decu i žene - rekla je Suzana i dodala:

- Samo malo da skupim snage. Da ne padnem opet u nesvest, da me ne vozi opet Hitna. Jedva se držim na nogama. Sve ću da ispričam, svako ime ću da kažem, svako ko me primio i kome sam pričala. Samo da se drugima ne desi. Nikako ne sme da prođe nekažnjeno. Koliko propusta, koliko neverovanja ženi, još je trebalo na psihijatriju da me spakuju, kao što su ovu ženu. Solidarnost sugrađana? - puno mi znači, svima hvala. Rekla sam svima da će ovo da se desi. Rekla sam prvog dana - kazala je Suzana.

Da podsetimo, veliki broj građana okupio se ispred zgrade Centra za socijalni rad u znak protesta zbog propusta u radu ove institcuije zbog koje je nastradala nevina devojčica.

U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta pokazali su prvi rezultati nadzora, saznaje se nezvanično.

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Foto: 24sedam
 

Kako se nezvanično saznaje u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako je rečeno, ne može biti jedan krivac.

- Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo - rečeno je nezvanično.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike