Forenzičari će rešiti misteriju leša pronađenog u njivi: Da li je to skelet Slaviše Milića nestalog iz doma u vreme pandemije?

26.10.2022

08:24

0

Biološki materijal uzet je od brata od strica nestalog štićenika Centra za socijalni rad

Forenzičari će rešiti misteriju leša pronađenog u njivi: Da li je to skelet Slaviše Milića nestalog iz doma u vreme pandemije?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon što je na jednoj njivi, u ataru niškog sela Pasi Poljane, pronađen ljudski skelet, forenzičari su uzeli biološkii materijal od N. M., brata od strica Slaviše Milića iz doljevačkog sela Ćurlina nestalog pre dve godine.

S. M., supruga N. M., kaže da postoji verovatnoća da se radi o njenom deveru, s obzirom na to da je mesto gde su ljudske kosti pronađene relativno blizu Ćurline.

- Slaviša je živeo sam nakon smrti roditelja, nikada se nije ženio niti je imao decu. Najbliži rođak bio mu je moj suprug, Par dana pre uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije, 2020. godine doživeo je saobraćajnu nesreću. Vozio je bicikl kada ga je u blizini niškog Novog groblja neki vozač udario kolima. Dovezli smo ga kući, a kako su njegove povrede zahtevale previjanje, sutradan smo otišli u Doljevac da mu to sredimo. Međutim, kada smo se vratili ustanovili smo da mu gori kuća – priča snaha nestalog čoveka.

Nakon toga, kako je objasnila, brigu o njemu preuzeo je doljevački Centar za socijalni rad.

Na poziv policije došao je tadašnji direktor Centra sa Hitnom pomoći, pa je Slaviša odvezen u Doljevac, u neku ustanovu za takve slučajeve. Novembra 2020. godine moj suprug je odlučio da ga poseti, da bi u Centru saznao da mu je brat nestao. Rekli su mu samo da su zatekli otvorena vrata prostorije u kojoj je boravio, te da ne znaju gde je otišao. Suprug je bio revoltiran tim saznanjem, smatrao je da je morao da bude obavešten da je Slaviša napustio ustanovu. Sa tadašnjim direktorom Centra otišli smo u Poštu, da vidimo da li je i gde podizao socijalnu pomoć, da bismo ga eventualno na taj način locirali. Međutim, rečeno nam je da novac na računu stoji mesecima – kazala je S. M.

Zabrinuta rodbina odmah je prijavila Slavišin nestanak policiji, a strepnja za njegovu bezbednost javila se kada su saznali da je jednom prilikom zatečen na Železničkog stanici u Doljevcu, te da je na nogama, umesto cipela, imao plastične kese.

- Rečeno nam je da ga je policijski službenik tada vratio u ustanovu. Ne razumem zbog čega tada nešto nije preduzeto, to je ukazivalo da sa njim nešto nije u redu i da postoji rizik da se dovede u opasnost – kaže ogorčena žena.

Komentarišući mogućnost da pronalazak skeleta u njivi u Pasi Poljani reši misteriju nestanka njenog devera, S.M. kaže da bi to njihovoj porodici donelo neku vrstu mira.

Skelet i dalje nepoznatog muškarca, 19. oktobra u njivi u Pasi Poljani pronašao je ratar Zvonko Milić tokom pripreme jesenje setve. Obdukcija je pokazala da na kostima nema tragova koji bi ukazivali na to da je smrt nastupila nasilno. Ni na telu ni u široj okolini osim pantalona nije pronađena druga odeća, niti cipele, niti bilo šta od dokumenata što bi pomoglo u identifikaciji posmrtnih ostataka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike