Užas kod Niša: Čovek na njivi našao ljudski skelet bez ruku i stopala!

23.10.2022

12:04

0

Zvonko Milić u ataru sela Pasi Poljana pronašao delove skeleta za sada neidentifikovanog muškarca

Užas kod Niša: Čovek na njivi našao ljudski skelet bez ruku i stopala!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Pixabay

Delovi skeleta za sada neidentifikovanog muškarca, pronađeni su sredinom prošle nedelje u njivi u ataru sela Pasi Poljana kod Niša.

Ljudske kosti otkrio je ratar Zvonko Milić dok je uklanjao rastinje sa njive, kako bi je pripremio za jesenju setvu. Uznemireni čovek odmah je alarmirao policiju, skelet je poslat u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije koja će pokazati da li je čovek preminuo prirodnom smrću ili je žrtva zločina.

Milić kaže da se zaprepastio kada je u travi ugledao ljudsku lobanju.

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala. Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće – priča ratar za Telegraf.

Priznaje da mu nije bilo prijatno kada je ugledao skelet, ali da je žena koja je vlasnica njive koju on obrađuje, doživela veliki šok.

- Obavestio sam je da sam pronašao ljudske kosti jer je njiva njena. Ona je odmah došla, mnogo se potresla. Plakala je sve vreme, toliko joj je bilo žao čoveka, oplakala ga je kao da je najrođeniji -  opisuje Milić uznemirujući događaj.

Objašnjava da je policija daljom potragom pronašla još par kostiju, ali da delovi stopala i ruku nisu otkriveni.

- Policajci su kazali da veruju da su telo razneli šakali koji su se njime hranili. Pretpostavljam s obzirom da su ostale samo kosti, da je prošlo dosta vremena otkako je čovek preminuo. Sigurno nije više od petnaestak meseci jer je pšenica prošle godine tu ovršena, bilo bi nemoguće da se telo ne primeti - navodi Zvonko.

Njegova supruga Slađana ističe da je žalosno što je čovek skončao na takav način a da njegovi najbliži ne znaju šta mu se desilo.

- Teško je pretpostaviti šta mu se desilo, ovde je prometna saobraćajnica, moguće je da je udaren na putu ili da je išao pešice pa da mu je pozlilo. Neobično je to što mu nema cipela i što su pronađene samo pantalone. U svakom slučaju nije nam bilo prijatno, celo selo se uznemirilo... Ono što je sigurno je da čovek nije iz Pasi Poljane jer iz sela niko nije nestao - kazala je ova Nišlijka.

S obzirom na to da osim toalet papira, u pantalonama zatečenim na njivi nije pronađeno ništa što bi ukazalo na identitet leša, biće urađena DNK analiza kako bi se biološki materijal uporedio sa DNK srodnika lica čiji je nestanak prijavljen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike