"Nekome tvom će se desiti nešto loše, pošalji mi slike u donjem vešu da skinem crnu magiju": Lažni vidovnjak iz Požarevca prevario Pančevku

20.10.2022

06:00

0

Autor: M. B.

M.S. se tereti za ucenu u pokušaju i polno uznemiravanje

"Nekome tvom će se desiti nešto loše, pošalji mi slike u donjem vešu da skinem crnu magiju": Lažni vidovnjak iz Požarevca prevario Pančevku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedna devojka iz Pančeva postala je žrtva neverovatne obmane, kada je nasela na reči Požarevljanina, koji joj se javio tvrdeći da je na nju bačena crna magija, a da je on vidovnjak koji želi da joj pomogne. Protiv M. S. Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je pre nekoliko dana Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog kojim se tereti za ucenu u pokušaju i polno uznemiravanje.

M. S. "pikirao" je devojku J. S. na jednoj društvenoj mreži, u junu 2020. godine. Kako saznajemo, on se devojci javio sa svog profila, na kom je upisan imenom i prezimenom.

- On je devojci poslao poruku u kojoj se predstavio kao vidovnjak. Rekao joj je da je na nju bačena crna magija i da će se nekome njenom desiti nešto loše. Ponudio se da joj skine magiju, da ukloni negativnu energiju iz nje i rekao da su mu za to potrebne njene fotografije u donjem vešu - kaže naš izvor.

Devojka je na ovo nasela i poslala muškarcu svoje slike, kada je on počeo da je ucenjuje.

"Vidovnjak" obljubio devojčice

Dragoljub M. (63) iz Niša uhapšen je u novembru 2021. zbog sumnje da je u svojoj kući, zloupotrebivši njihovo poverenje, obljubio dve devojčice stare 13 i 14 godina te je u istoj nameri pokušao da namami i jednu dvanaestogodišnjakinju. Prema tvrdnjama meštana, decu su mu najčešće dovodili roditelji jer se predstavljao kao vidovnjak i nudio pomoć u otklanjanju zdravstvenih problema. Ono što ovaj slučaj čini još bizarnijim je što je on težak invalid s obzirom da nema nijednu nogu, ali je veštačenje žrtava potvrdilo njihove navode da su bile seksualno napadnute.

Viši sud u Nišu potvrdio je optužnicu protiv njega u maju ove godine.

- Nakon što mu je poslala svoje fotografije u donjem vešu, ucenjivao ju je da će, ako mu ne da novčani iznos od 3.000 dinara iste objaviti na društvenim mrežama. Kako je J. S. odbila da da M. S. pare, on je njene fotografije objavio na društvenoj mreži, nakon čega su je razni muškarci pozivali tražeći seksualne usluge od nje - kaže naš izvor.

Nezvanično saznajemo da je mlada Pančevka jedina žrtva ovog lažnog vidovnjaka.

OJT u Pančevu je u optužnom predlogu protiv M. S. predložilo da se on osudi na godinu dana zatvora.

Kako saznajemo, M. S. se nalazi na slobodi.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike