Nemačka škola u Beogradu: Nastavnik udaljen sa nastave! U toku istraga da li je polno uznemiravao učenice

22.03.2022

13:20

0

Autor: 24sedam

Nastavnik se, do kraja školske godine neće vraćati u nastavu, a krajem školske godine prestaje njegovo angažovanje

Nemačka škola u Beogradu: Nastavnik udaljen sa nastave! U toku istraga da li je polno uznemiravao učenice
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nemačka škola Beograd pozdravlja uključivanje Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u utvrđivanje činjenica o mogućem polnom uznemiravanju, koje je, prema navodima iz medija, podnelo dvoje roditelja protiv profesora koji u ovoj školi predaje.

Kako je navedeno u saopštenju, škola se ovim slučajem aktivno bavi od saznanja za pritužbe na jednog od profesora koje su se ticale „nedoličnih pogleda“ usmerenih ka jednom broju učenica.

- Škola najozbiljnije shvata iznete optužbe, i iskazuje nultu toleranciju prema bilo kakvim oblicima nedopustivog ponašanja prema njenim učenicima. U dosadašnjem bavljenju ovim događajem preduzet je niz mera koji su poznate našim učenicima i roditeljima, sa kojima aktivno sarađujemo. Između ostalog, škola je formirala poseban Tim koji čine predstavnici škole i predstavnici roditelja s ciljem da se utvrde sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, stoji u saopštenju Nemačke škole.

Takođe je navedeno da se nastavnik, na čije su se ponašanje žalile učenice, do kraja školske godine neće vraćati u nastavu, a da krajem školske godine prestaje njegovo angažovanje.

- Imajući u vidu da je u ovom slučaju reč o maloletnim licima, škola do sada nije želela da se oglašava u medijima, trudeći se da zaštiti učenice od mogućih neprijatnosti vezanih za interesovanje javnosti, dodaje se.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je formiralo predmet i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je u nemačkoj školi u Beogradu jedan nastavnik polno uznemiravao učenice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike