"Vidovnjak" obljubio devojčice, pretio im smrću roditelja: Potvrđena optužnica protiv lažnog vrača iz Niša!

09.05.2022

14:31

0

Autor: Maja Kostić

Dragoljub je uhapšen novembra prošle godine jer je u svojoj kući, zloupotrebivši njihovo poverenje, obljubio dve devojčice stare trinaest i četrnaest godina

"Vidovnjak" obljubio devojčice, pretio im smrću roditelja: Potvrđena optužnica protiv lažnog vrača iz Niša!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Viši sud u Nišu potvrdio je optužnicu koju je protiv Dragoljuba  M. (63) iz sela Čamurlija podnelo Više javno tužilaštvo zbog obljube dveju maloletnica.  

- Rešenjem Višeg suda potvrđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv okrivljenog. Zbog zaštite interesa maloletnika ne možemo izaći da dodatnim podacima – saopštio je Borisav Radonjić, portparol ove pravosudne institucije.

Dragoljub je uhapšen novembra prošle godine jer je u svojoj kući, zloupotrebivši njihovo poverenje, obljubio dve devojčice stare trinaest i četrnaest godina te  je u istoj nameri pokušao da namami i jednu dvanaestogodišnjakinju. Prema tvrdnjama meštana, decu su mu najčešće dovodili roditelji jer se predstavljao kao vidovnjak i nudio pomoć u otklanjanju zdravstvenih problema. Ono što ovaj slučaj čini još bizarnijim je što je D. M. težak invalid s obzirom da nema nijednu nogu, ali je veštačenje žrtava potvrdilo njihove navode da su bile seksualno napadnute.

Kako saznajemo, decu je prisiljavao da mu udovolje bolesnim nagonima preteći da će naškoditi njihovim najbližima.

Kada bi mu roditelji ostavili devojčice, govorio bi im da moraju da urade sve što im kaže inače će im umreti roditelji. Tvrdio je da je on vračar i da može da uradi sve što želi ako ne pristanu, te da ne smeju nikome da govore šta se dešava u njegovoj kući. Međutim, jedna od žrtava je progovorila pa je klupko počelo da se odmotava – navodi naš izvor. 

Profimedia
 

Da podsetimo, njegova supruga je još nakon hapšenja ispričala da je D. M. dijabetičar, da navodno ne vidi na jedno oko i da je invalid jer su mu amputirane obe noge zbog gangrene, te da zbog toga nije mogao da počini delo koje mu se stavlja na teret.

- On je optužen da je malteretirao dve devojčice. Ali, to nema veze s istinom. Mi nemamo porod i on mnogo voli decu. Koje prođe i nema za sladoled, on mu da. On je čovek bez obe noge, njemu su povezane samo žile da može da živi. Uz to je i dijabetičar. Pa on ni sa mnom nije imao odnos tolike godine, a kamoli da dira devojčice. On ne može ljudski ni da se pomokri, a kamoli da radi, to što se piše. Neko hoće da mu napakosti. To je potpuno nemoguće. Sa mnom je 42 godine u braku, ni jednu ružnu reč nije rekao ni jednoj ženi. Tu često svraćaju komšinice i nema zbora da je on takav - ispričala je tada njegova žena.

Ona je i demantovala da se predstavljao kao vidovnjkak ili božiji čovek.

- Ma kakav vidovnjak. Jeste mi imamo ikone u dnevnoj sobi. Kupovali smo dok smo mogli da obilazimo manastire. Mi smo vernici i ne bavimo se nikakvom magijom. Niti je on bilom kakve poruke slao. Ne znam ko su te dve devojčice. Za jednu devojčicu znam da se čuo telefonom. On je rekao nešto "mače da li ima nekog starijeg" tako nešto. Posle se javio njen otac, napsovao ga, ali ne znam zašto. I to je sve što znam - ispovedala se Milosavka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike