Tužilaštvo potvrdilo: Nastavnik u Nemačkoj školi u Beogradu pod istragom da je polno uznemiravao dve učenice!

21.03.2022

14:21

0

Autor: 24sedam

Formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično delo polno uznemiravan

Tužilaštvo potvrdilo: Nastavnik u Nemačkoj školi u Beogradu pod istragom da je polno uznemiravao dve učenice!
Copyright Profimedia

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je formiralo predmet i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je u nemačkoj školi u Beogradu jedan nastavnik polno uznemiravao učenice!

Prijavu protiv nastavnika, kako je potvrđeno, podnela su dva učenika ove škole.

- Formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično delo polno uznemiravanje. Takođe, tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvojice učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da nastavnik ove škole u Beogradu, seksualno uznemirava maloletne učenice neprimerenim komentarima i pogledima.

Nastavnik je pod sumnjom da je maloletnice upadljivo odmeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare. Izvori „Vremena“ kažu da rukovodstvo škole stvar „zataškava“.

Prema optužbama više učenica 11. razreda, profesor D. im tako upadljivo zuri u grudi i zadnjice, učestalo i uporno, da to ceo razred primećuje, a one se osećaju posramljeno i poniženo. Ponekad, kad sa njima priča ili pregleda radove, unosi im se u lice na "santimetar od nosa", kaže jedan roditelj.

Navodno, čule su se i optužbe o seksističkim komentarima na odevanje, dok izvori kažu da se to dešava i još mlađim devojčicama u drugim razredima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike