Detalji istrage nakon nasilja i samoubistva u Vršcu: Tužilaštvo naredilo dve stvari

18.10.2022

06:00

0

Autor: M. Brkić

Na licu mesta izjave policiji su dale Gordana i Dragica, čemu je prisustvovao i tužilac VJT

Detalji istrage nakon nasilja i samoubistva u Vršcu: Tužilaštvo naredilo dve stvari
Dušan S (2) - Copyright Printscreen/Facebook/D.S.

Nakon što je Dušan S. (47) juče u Vršcu najpre pretukao devojku Gordanu P. i njenu majku Dragicu P. kablom za struju, a potom se razneo bombom, Više javno tužilaštvo u Pančevu je pokrenulo istragu u kojoj insistira na dve stvari.

Kako saznaje 24sedam, tužilaštvo je naredilo sledeće - da se uradi obdukcioni nalaz tela Dušana S., kao i da se uradi DNK veštačenje kašike od ručne bombe. Iako se sumnja da je reč o samoubistvu, tužilaštvo je naložilo da se urade ova ispitivanja, kako bi se otklonila svaka sumnja u suprotno.

Printscreen/Facebook/D.S.
 

Na licu mesta izjave policiji su dale Gordana i Dragica, čemu je prisustvovao i tužilac VJT.

- Gordana je izjavila da Dušan nikad ranije nije bio nasilan prema njoj i da se to dogodilo iznenada - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Dušan S. došao je juče ujutru u kuću svoje devojke Gordane i, nakon svađe, napao nju i njenu majku. Potom ih je pretukao kablom za struju, a onda je, kako se sumnja, otišao na sprat kuće gde se razneo ručnom bombom.

Nakon višečasovnog uviđaja, forenzičari su iz kuće izneli telo Dušana S.

Motiv zbog kog je došlo do napada, pa i samoubistva nije poznat, a komšije sumnjaju na novac ili na ljubomoru.

Kako su ispričali za naš portal, Dušan je nedavno izašao sa robije i od tada nema dovoljno novca. Sa devojkom i njenom majkom prodavao je sveće na obližnjem groblju.

- Znam ih sa groblja. Svo troje su prodavali sveće. Iako živimo u komšiluku nisam se družio sa njima.  Čuo sam i da je jutros on tražio novac i da su se zbog toga posvađali i on je pretukao komšinicu i njenu majku - kaže za 24sedam jedan od komšija koji je zamolio da ostane anoniman.

Jedna komšinica kaže da je Dušan bio i veoma ljubomoran, pa ona veruje da je i to mogući motiv onoga što se dogodilo.

- Znam da je na društvenim mrežama kačio statuse u kojima je govorio da je Gordana smisao njegovog života i da bez nje ne može da živi. Zajedno su nešto više od dve godine i ona se žalila da je veoma ljubomoran i da je maltretira zbog toga - priča jedna od komšinica.

Stanari Ulice Vase Pelagića tvrde i da je Dušan nedavno izašao iz zatvora, gde je bio na odsluženju kazne za neuspeli pokušaj razbojništva. Inače se priča da je bio problematičan, a prijavljivan je i za remećenje javnog reda i mira.

Pisao da samo sa Gordanom život ima smisla

Sudeći po objavama na njegovom Fejsbuku, Dušan i njegova devojka koju je napao, u vezi su bili oko dve i po godine.

Na svom profilu ima više fotografija sa Gordanom, a na dvogodišnjicu veze, koju su obeležili u aprilu ove godine, objavio je njenu sliku uz opis: "Samo sa njom život ima smisla".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike