Bivši zamenik načelnika SBPOK osuđen zbog blinde Marka Miljkovića: Sad mu se sudi jer je štitio narko-dilera

15.10.2022

22:15

0

Autor: 24sedam

Goran Papić sešće ponovo na optuženičku klupu 8. novembra

Bivši zamenik načelnika SBPOK osuđen zbog blinde Marka Miljkovića: Sad mu se sudi jer je štitio narko-dilera
Goran Papić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Goran Papić bivši visoki funkcioner MUP Srbije, 8. novembra ponovo će sesti na optuženičku klupu zbog optužbe da je, zajedno sa Branislavom Pandurom, u noći između 11. i 12. septembra 2020. kao starešina u SBPOK-u iskorišćavanjem svog službenog položaja sprečio hapšenje kriminalne grupe Nikole Kljukovnice.

Bivšem zameniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na teret se stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Goran Papić već je nepravosnažno osuđen na 16 meseci zatvora zbog vraćanja blindiranog automobila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, a sada se tereti da je u noći privođenja Kljukoviću u SBPOK, zbog sumnje da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da on bude pušten na slobodu, uz izgovor da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kog on popravlja kola, iako je znao da je član kriminalne grupe.

Iskoristio bliske veze sa Stefanovićem

Sudija Milan Grkinić je Papiću izrekao i meru zabrane rada u MUP u trajanju od 10 godina, a presudu je ovako obrazložio:

- Sud je našao da niste koristili službeni položaj, već da ste zvali načelnika UKP Milenka Munižabu i rekli da Miljkoviću vrati vozilo koristeći se svojim uticajem, zbog opšte poznate činjenice da ste bili u bliskom prijateljskom odnosu s tadašnjim ministrom Nebojšom Stefanovićem. Iz iskaza Munižabe, Dejana Kovačevića i Nevenka Marića proizilazi da ste čak rekli i da je u pitanju štićeno lice, što nije bilo tačno.

Branislava Pandura optužnica tereti da je pozvao dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu kojem je rekao neistinitu informaciju da je Kljukovnica "pod merama" Tužilaštva za organizovani kriminal i da bi njegovim zadržavanjem bila upropašcena operativna obrada SBPOK, iako je znao da to nije tačno.

Nikola Kljukovnica uhapšen jeu  avgustu 2021, a Više tužilaštvo u Beogradu je u međuvremenu protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je trgovao drogom.

 Kljukovnica je optužen za držanje i prodaju droge preko svog saradnika Darka P. koji je bio u neposrednom kontaktu sa saradnicima koji su drogu prodavali dalje, u centru Beograda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike