Ovako je izgledao most na kom se dogodila tragedija u Ovčar Banji: Daske trule, pokidana ograda, prelazili ga sa strepnjom! (FOTO/VIDEO)

13.10.2022

11:34

1

Danas se srušio viseći pešački most preko Zapadne Morave kojim su se kretali putnici, nakon što su izašli iz autobusa da se odmore.

Ovako je izgledao most na kom se dogodila tragedija u Ovčar Banji: Daske trule, pokidana ograda, prelazili ga sa strepnjom! (FOTO/VIDEO)
Most preko Zapadne Morave - Copyright RINA

Preko visećeg pešačkog mosta koji se danas u prepodnevnim časovima srušio u Ovčar Banji, kada je povređeno više od deset osoba, a dvoje je nastradalo, mnogi posetioci su se odlučivali da pređu prilikom posete Ovčarsko-kabarskoj klisuri.

Međutim, ono što bi iznenadilo goste koji se nađu na njemu jeste činjenica da je ovaj most, kojim preko vikenda prođe nekoliko stotina ljudi, bio u veoma lošem stanju.

- Daske na podu su trule, svaki korak je rizičan i prelazi se na sopstenu odgovornost. Bez bilo kakve table i upozorenja ljudi prelaze i tek na pola ovog visećeg mosta vide da ih svaki naredni korak može dovesti u opasnost. Nedostaju komadi poda, pletena žica sa strane je provaljena. Veliko je pitanje i sajle koje ga drže u kakvom su stanju - rekao je pre pola godine za RINU Milovan Resimić, stalan gost Ovčar Banje.

Da Ovčar Banja nije zaboravljeni biser Srbije pokazuje i njena revitalizacija koja se realizuje nakon čitavih 60 godina čekanja, a resorna ministarstva ulažu velika novčana sredstva kako bi se izgradili novi infrtasrukturni sadržaji, pisala je tada RINA.

- Gradi se vidikovac na Kablaru, asfaltiraju putevi i izvode radovi na izgradnji Prirodnjačkog centra, pa može valjda da se "revitalizuje" i ovaj dotrajali viseći most. Ne da ga posetioci prelaze sa strepnjom. Nije tu potrebno mnogo novca, samo malo više angažovanja od strane lokalnih nadležnih institucija - dodao je tada Milovan.

Osim što je poznata kao predeo izuzetnih prirodnih odlika Ovčar Banja izuzetno je arheološko nalazište, ali i lečilište u kom su mnogi potražili svoj spas umivajući se i kupajući u lekovotoj vodi. Arheološki nalazi pokazuju da su termomineralni izvori korišćeni još tokom praistorije, a ni danas ne otiču uzalud, jer brojni putnici namernici ovde dolaze na terapije. Voda je vulkanskog porekla, ne menja temperaturu, ne menja sastav i pokazala su se odličnom u lečenju reumatskih oboljenja, spondiloze, artroze, kožnih i nervnih oboljenja.

Putnici iz Zvornika krenuli na hodočašće

Podsetimo, danas se srušio viseći pešački most preko Zapadne Morave kojim su se kretali putnici, nakon što su izašli iz autobusa da se odmore.

U pitanju je blizu 50 putnika iz Republike Srpske koji su krenuli u posetu svetinjama koje se nalaze u ovom delu Srbije. Autobus sa putnicima se kretao iz pravca Požege ka Čačku.

- Putnici su krenuli iz Zvornika u Republici Srpskoj na hodočašće u manastir Đunis koji se nalazi u eparhiji Niškoj. Želeli su da naprave pauzu u maloj srpskoj Svetoj Gori i obiđu manastir Nikolje. Ovo je prava tragedija. Nikad se ovako nešto nije desilo u Ovčar Banji - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Kako saznajemo, ima više povređenih koji se zbrinjavaju u čačanskoj bolnici, i za sada je poznato da njih 12 ima povrede. Jedna žena, koja se zaplela u rečnu travu, izvučena je iz vode i ne daje znake života, a sa lica mesta stižu informacije da je stardala još jedna ženska osoba.

Prema saznanjima 24sedam, ljude iz reke su vadili i meštani ali i monasi iz obližnjih manastira.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike