Cetinjanin likvidiran zbog kokaina iz Valensije, a kuma mu izrešetali usred Beograda: Trojica "kavčana" uhvaćena na Kosmetu!

10.10.2022

06:00

0

Oba ubistva dovode se u vezu sa nestankom 300 kilograma droge u Španiji

Cetinjanin likvidiran zbog kokaina iz Valensije, a kuma mu izrešetali usred Beograda: Trojica "kavčana" uhvaćena na Kosmetu!
radomir đuričković (2) - Copyright YouTube/Rudar7

Cetinjanin Radomir Đuričković likvidiran je pre tačno šest godina kada je na njega pucano iz automobila u pokretu. On je preminuo par sati kasnije u bolnici. Policija je sutradan ujutru u blizini Cetinja pronašla zapaljen automobil "reno megan", za koji se sumnja da su ga koristile ubice. U vozilu je pronađena automatska puška, a na mestu ubistva Đuričkovića nađen je veći broj čaura. Za zločin su optuženi Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačoić, kojima se sudi u Višem sudu u Podgorici, a suđenje će biti nastavljeno danas saslušanjem svedoka.

"Kavčanin" Mario Milošević optužen je za ubistvo Radomira Đuričkovića i sa još dvojicom saučesnika pokušao je da ubije njegovog brata Miloša zbog straha od osvete. Milošević je,osim za saučesništvo u ubistvu Đuričkovića, sumnjičen i za ubistvo Miodraga Kruščića i saučesništvo u ranjavanju novinarke Vijesti Olivere Lakić

Sva trojica optuženih za ubistvo Đuričkovića uhapšena su na Kosmetu i to sa falsifikovanim ispravama i Priština ih je kasnije izručila Crnoj Gori koja je za njima raspisala međunarodnu poternicu.

Zločin se dogodio 10. oktobra 2016, godine između 23 i 23.10 na Cetinju. Optuženi su nekoliko dana pre ubistva kupili automobil "reno megan" za 2.100 evra, koji je Vujačić preuzeo dan pre zločina u Podgorici.

U tom automobilu su pratili ubijenog, sačekali su da uđe u svoj automobil, a onda su i u blizini cetinjskog lokala "Konoba" krenuli ka Đuričkoviću iz suprotnog smera, krećući se suprotnom trakom.

Kum Gorana Radomana

Đuričković je zbog toga morao da stane, a to je Milošević iskoristio i sa mesta suvozača je ispalio u njegovom pravcu dva hica iz vozila u pokretu. U tom trenutku se na mestu suvozača nalazio Milorad Radulović. Dan kasnije ranjeni Đuričković je preminuo u bolnici.

Milioni da optuže Srbiju za ubistvo Ivanovića

Mediji su svojevremeno pisali da su pripadnici albanskih bezbednosnih službi na Kosmetu ponudili petorici begunaca s Interpolove poternice milionske sume i potpunu zaštitu ukoliko pristanu da lažno svedoče da su učestvovali u pripremi i ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da im je "posao" naručen iz Beograda.

Kosovski istražitelji osumnjičenima za najmanje tri mafijaške likvidacije, otmice, trgovinu drogom i držanje oružja, nudili su, prema pisanju medija, zaštitu od izručenja, promenu identiteta,, pa čak i potpunu slobodu. U Prištini su u akciji policije uhapšeni Crnogorci Mario Milošević, Đorđe Pavićević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović, kao i srpski državljanin Strahinja Đanković, koji je inače navijač Rada osumnjičen za ubistvo Petra Arsića.

Policija je narednog jutra na području Rijeke Crnojevića pronašla zapaljen automobil podgoričkih registarskih tablica i automatsku pušku iz koje je pucano.

Posle pucnjave Đuričković je hitno prevezen u cetinjsku bolnicu, a potom u Kličnički centar Crne Gore u Podgorici gde je preminuo od posledica ranjavanja.

Radomir Đuričković je kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine ubijen u Beogradu, a i blizak rođak Gorana Đuričkovića, inače zeta poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona, a koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran iz snajjpera u Budvi. 

Strah od krvne osvete

Oba ubistva dovode se u vezu sa nestankom 300 kilograma kokaina u Španiji, posle čega je počeo rat kriminalnih klanova u Kotoru.

Trojica optuženih za napad, posle likvidacije Đuričkovića nalazila su se u bekstvu, a uhapšeni su 2018. godine na Kosovu. Za to vreme nisu mirovali. U maju 2017. godine organizovali su u Beogradu napad na Miloša Đuričkovića, Radomirovog rođenog brata. Izvori iz istrage navodili su u to vreme da je razlog za taj napad bio strah od osvete.

Oni su navodno načuli da ih Miloš traži zbog krvne osvete, pa su odlučili da napadnu prvi. Kako su izveštavali mediji, Milošević je znao da ga Miloš traži mesecima i da je brata planirao da osveti odmah nakon što se ubistvo desilo pa ih je tražio i u Crnoj Gori. Prilikom napada na njega, Miloš je ranjen u vrat i nije teže povređen.

Pored toga, govorilo se i da je Mario Milošević smatrao Miloša krivim i za to što mu je u eksploziji bombe poginuo najbolji drug Đorđe Sekulović (30) u januru 2017. godine. To ubistvo se dogodilo u Podgorici kada mu je automobil dignut u vazduh. Sekulović se, prema operativnim podacima, takođe vezivao za ubistvo Radomira Đuričkovića.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike