Posle strašne smrti mališana za porodicu Ametović iz Malog Zvornika dolaze bolji dani! Potrebna je i vaša pomoć

09.10.2022

05:58

0

Kada ih je napustila majka četvoro dece je ostalo sa ocem Draganom (39) u nedovršenoj i neuslovnoj kući bez kupatila

Posle strašne smrti mališana za porodicu Ametović iz Malog Zvornika dolaze bolji dani! Potrebna je i vaša pomoć
ametovic porodica tragedija rts1 - Copyright Printscreen/RTS

Posle tragedije u Radalju kod Malog Zvornika, kada se na spavanju otrovnim gasovima iz agregata kojim su se grejali ugušio dečak (9), jedno od četvoro dece iz porodice Ametović, troje mališana - dve devojčice stare tri i 11 godina i njihov brat (7) dobiće šansu za novu, lepšu budućnost.

Kada ih je napustila majka, ostali su sa ocem Draganom (39) u nedovršenoj i neuslovnoj kući bez kupatila. Iako su živela u teškim uslovima, deca nisu oskudevala, a osim brižnog oca koji se o njima starao, pomagali su im i rođaci, komšije i prijatelji. Primali su socijalnu pomoć i dečji dodatak, a povremeno i pomoć lokalne samouprave. Međutim, od kada se od kada se otac razboleo i više ne može da radi kao ranije, nije mogao da nastavi da uređuje kuću.

Za male Ametoviće i njihovog bolesnog oca, posle tragedije od koje se još oporavljaju, dolaze bolji dani. Pre prave zime biće završeno renoviranje njihove kuće u kojoj će odrastati u boljim uslovima i imati bezbrižnije detinjstvo.

Printscreen/RTS
 

 

Od lokalne samouprave je pokrenuta akcija rešavanja stambenih problema Ametovića, a neophodna je i pomoć humanih ljudi i organizacija.

- Opština Mali Zvornik je budžetom za ovu godinu planirala da Ametovićima renovira kuću i za tu namenu izdvojila milion dinara. Sredstva su juče uplaćena na račun Centra za socijalni rad i sada očekujemo da se sa ponudama za izvođenje radova jave građevinske firme - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, a prenosi "Telegraf."

Ametovićima je obezbeđen privremeni smeštaj dok radovi na kući ne budu završeni. Opština je finansirala renoviranje stana koji pripada Osnovnoj školi u ovom selu, a otac Dragan je pristao da se sa decom iz kuće privremeno preseli iduće sedmice.

Prema projektu, radovi na kući koštaće najmanje 2,2 miliona dinara i neopohodno je da se se nastavi sa prikupljanjem novčanih sredstava. Naime, za sada je, osim milion dinara budžetskih sredstava, u humanitarnoj akciji koju je inicirala opština među zaposlenima u upravi, javnim preduzećima i ustanovama prikupljeno 660.000 dinara.

Polovina je utrošena za izmirenje dugova za utrošenu električnu energiju, a druga polovina je uplaćena za rešavanje stambenog problema Ametovića kako bi dobili bolje uslove za život.

Svi koji žele da pomognu porodici Ametović na bilo koji način i priključe se akciji renoviranja njihove kuće, mogu da se jave Centru za socijalni rad u Malom Zvorniku putem telefona 015/471 -693 i 471-190.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike