Užas! Devojka se udavila tokom ronjenja u Albaniji, njen dečko sve gledao: Optužuje instruktora!

24.09.2022

08:30

0

"Kada sam izašao na površinu, video sam policijski brod blizu nas..."

Užas! Devojka se udavila tokom ronjenja u Albaniji, njen dečko sve gledao: Optužuje instruktora!
Rebeka Albanija - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Dečko devojke iz Velike Britanije, koja se udavila pred njim tokom ronjenja u Albaniji, tvrdi da instruktor koji je vodio par "izgleda da nije obraćao mnogo pažnje".

Rebeka Ganon (29) učestvovala je u ronjenju na obali Sarande u Albaniji sa svojim dečkom, kada je upala u nevolju u ponedeljak popodne. Rečeno je da je instruktor Samir Kušova (45) ušao u vodu, pre nego što ju je izneo na površinu.

 - Ne znamo šta se desilo i čekamo da policija završi istragu - rekla je Gerta Brozi, koja je bila na brodu i suvlasnik je centra za ronjene Spiranca.

Rebekin dečko Robert Kerans, sa kojim je bila u vezi četiri godine, progovorio je o njenoj smrti, tvrdeći da jedan od instruktora na putovanju nije obraćao veliku pažnju prilikom provere opreme.

- Proverio je opremu, ali se čini da nije obraćao mnogo pažnje. Znam da je postojao problem sa Rebekinim regulatorom, ali Gerta je rekla da je rešen. Ušli smo u vodu, ali ne znam da li je problem rešen. Otišli ​​smo prilično duboko i jedan iz grupe je imao problema sa pritiskom i izašao je na površinu - rekao je Kerans.

- Mora da sam bio u vodi oko 25 minuta, a kada sam izašao na površinu, video sam policijski brod blizu nas i tada sam shvatio da se nešto loše dogodilo - rekao je on.

Na snimku sa lica mesta koji su objavili albanski mediji vidi se kako se telo sa broda prenosi na južnu albansku obalu, gde je čekala Hitna pomoć.

 Mediji su preneli da je na brodu bilo osam turista i troje Albanaca.

Gazeta Telegraf prenosi da je 45-godišnji Samir Kušova, instruktor ronjenja i suvlasnik kompanije, zadržan zbog sumnje da je u svojoj grupi nezakonito zaposlio instruktora ronjenja i nije obezbedio neophodne tehničke uslove za ronjenje.

Gerta je rekla da je Rebeka bila u vodi oko osam minuta, kada je upala u nevolju, prenosi "Telegraf".

- Postojao je problem sa regulatorom pre toga ali je on promenjen i radio je dobro. Samir je primetio da je upala u nevolju i zaronio je u pokušaju da je spasi - rekla je ona.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Britanije rekao je da su u kontaktu sa porodicom Britanke koja je umrla u Albaniji i sa lokalnim vlastima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike