Ubistvo navijača "Vojvodine" umalo koštalo života i nevinu žrtvu: Priki nasmrt iskrvario, napadač pobegao, pa se krio tri godine!

09.10.2022

06:30

0

Autor: D.A.

Ubica i u trenutku likvidacije bio na poternici

Ubistvo navijača "Vojvodine" umalo koštalo života i nevinu žrtvu: Priki nasmrt iskrvario, napadač pobegao, pa se krio tri godine!
Facebook - Copyright Milan Pribaković, Stefan Stefanović Foto: Printscreen/Facebook/ MUP

Navijač FK “Vojvodina” Milan Pribaković Priki (29) ubijen je u oktobru 2017. godine oko šest sati ujutru u diskoteci “The end” u Novom Sadu, a osumnjičeni za ubistvo, Novosađanin Stefan Stefanović (28), uhapšen je nakon tri godine u akciji banjalučke policije “Logan”, u januaru prošle godine.

Pribaković, koji je stajao pored jednog od separea, okrenut leđima, pogođen je sa dva metka, u levu pa u desnu nogu. Koban je bio pogodak u arteriju desne noge, zbog čega je brzo iskrvario i izdahnuo.

Kako su tada pisali mediji, prema jednoj verziji Stefanović se pojavio na “afterpartiju” i odmah zapucao na Prikija. Po drugoj verziji, njih dvojica su najpre zajedno izašla napolje, da bi se u klub prvo vratio Pribaković, a onda i ubica, koji je na njega pucao iz neposredne blizine. U pucnjavi je lakše povređen i jedan mladić, kojeg je rikošetirani metak pogodio u stopalo.

Napadač je odmah pobegao. Međutim, klub je bio pun gostiju, pa ga je dosta svedoka videlo, a i snimile su ga kamere. Navodno je pokušao i da se reši pištolja, međutim, oružje je vrlo brzo pronađeno. Policija je kao napadača identifikovala Stefanovića i počela potragu za njim. Nakon informacija da je ubica uspeo da pobegne van zemlje, raspisana je i Interpolova poternica.

Odmah nakon ubistva, policija je uhapsila Vuka T. pod sumnjom da nije prijavio krivično delo i Stefanovića. Kako se tada pisalo, njih dvojica su zajedno došli u klub “The end”.

Majka ubijenog mladića, Ljiljana Bogićević, ispričala je nakon ubistva za medije da je njen sin pokušao da se odbrani on napadača, ali da i dalje ne zna zašto je ubijen.

– Po jednoj verziji, sve se dogodilo kada je sa društvom ušao u diskoteku. Poručio je vodu i platio. Stajao je kod separea, za kojim je bilo gostiju, kada je ušao naoružani muškarac i počeo da puca. Pogođen je u levu nogu, a desnom je, opet navodno, nameravao da šutne naoružanog muškarca, ali je ovaj nastavio da puca, a hici su ga pogodili i u tu nogu. Neko mu je kaišem podvezao nogu da zaustavi krvarenje. Da li je naoružani ciljao momke u separeu pored kog je stajao moj Milan, ili je upravo on bio meta, pitanja su koja mi se neprestano vrzmaju po glavi, ali odgovora nema – ispričala je Liljana za medije.

Milan Pribaković/Facebook
 

Protiv Pribakovića je, prema pisanju medija, policija podnosila krivične prijave za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, ali i nanošenje teških povreda, a Stefanović ima više krivičnih prijava, između ostalog i za nošenje oružja, iznude i posedovanje narkotika. On je i osuđivan zbog nošenja oružja, a u trenutku ubistva za njim je bila raspisana potraga jer se nije odazvao na izdržavanje kazne.

Stefanović je koristio falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i pod tim imenom se kretao na području Banjaluke. U stanu koji je koristio pronađeno je 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane, kao i veća količina novca, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske, takođe na ime Nikola Radišić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike