Ujak ubijene devojčice (2) u suzama: "Suzana je govorila da je Marko opasan, ali je nisu shvatali ozbiljno"

06.10.2022

08:26

0

Autor: 24sedam

Ubica je pre nedelju dana osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi, na uslovnu kaznu od tri godine, uz obavezno psihijatrijsko lečenje

Ujak ubijene devojčice (2) u suzama: "Suzana je govorila da je Marko opasan, ali je nisu shvatali ozbiljno"
M.B. S.B (2) - Copyright Printscreen/Facebook/S.B.

"Marko je kobnog dana pozvao Suzanu i naterao njihovu ćerkicu Petru da joj kaže kako je njima u stanu lepo i da ona dođe kod njih, da budu zajedno. Hteo je, verovatno, da je namami da dođe, da i nju ubije".

Neprestano brišući suze sa lica, ovo, za "Novosti", kaže rođeni brat Suzane B., majke dvoipogodišnje devojčice, koju je otac Marko B. (35) mučki ubio u utorak po podne u svom iznajmljenom stanu na Vojničkom trgu broj 18 u Vršcu.

Udavio ju je u kofi punoj vode, a potom se obesio o luster.

Ovoj nezapamćenoj tragediji prethodila je zabrana prilaska supruzi, koja je Marku bila izrečena još u maju ove godine, nakon što ga je Suzana prijavila za nasilje u porodici.

Zverski ju je tada pretukao u porodičnoj kući njenih roditelja, u Prvomajskoj ulici, u kojoj su svi zajedno živeli. Od tada ni toj kući nije smeo da priđe.

- Već duže vreme je on bio nasilan prema Suzani. Imao je psihičkih problema, zbog kojih su mu nadležne institucije naložile da se leči, ali je njegov izbor bio da li će da pije terapiju ili neće - nastavlja Suzanin brat.

Ubica je pre nedelju dana osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi, na uslovnu kaznu od tri godine, uz obavezno psihijatrijsko lečenje. Dobio je, međutim, pravo da jednom nedeljno samostalno viđa ćerkicu, jer je, kaže sagovornik "Novosti", procenjeno da neće da naudi detetu.

- Suzana se tome protivila. Govorila je da je Marko opasan, ali su nadležni smatrali da ona to kaže samo zato što je bila u lošim odnosima sa njim. Njihov stav je bio da je on bio nasilan samo prema majci, a ne i prema detetu. Uz to, on je imao i papire kao dokaz da mu je zdravstveno stanje koliko-toliko dobro i da može da bude sam sa Petrom - objašnjava neutešni ujak tragično nastradale devojčice.

Podsećanja radi, da će da počini ovaj gnusni zločin, Marko je tog dana najavio putem SMS poruka i video-snimka koje je poslao, između ostalog, i supruzi, koja je uznemirena pozvala policiju, koja je na terenu zatekla stravičan prizor.

Inače, samo nedelju dana pre nego što je ubio ćerku, pa sebe, Marko B. je osuđen zbog nasilja u porodici za koje ga je supruga prijavila.

U presudi Osnovnog suda u Vršcu stoji da je porodično nasilje trajalo pet godina. Presudom je Marko osuđen uslovno na godinu dana robije sa rokom provere od tri godine i obavezno psihijatrijsko lečenje, jer je usled mešovitog poremećaja ličnosti i anksiozno-depresivnog stanja fizički i psihički zlostavljao suprugu.

Kako se nezvanično saznaje, nekoliko službenika Centra za socijalni rad u Vršcu suspendovano zbog očiglednih propusta u radu.

Devojčica će danas u 16 časova biti sahranjena na Gradskom goblju u Vršcu. A njen otac i ubica dan kasnije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike