Šok odbrana krvnika iz Ritopeka: Mesar tvrdi da jedan svedok ima rak mozga i da nije isto biti mrtav i biti ubijen! Belivuk citirao Ustav

07.09.2022

18:45

0

"Lalić jede picu i burek, a mi zagoreo pasulj"

Šok odbrana krvnika iz Ritopeka: Mesar tvrdi da jedan svedok ima rak mozga i da nije isto biti mrtav i biti ubijen! Belivuk citirao Ustav
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP/E Stock

Uvodna izlaganja starešina u zloglasnom klanu, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, obeležila su današnje pripremno ročište u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Dvojica najsurovijih podelili su svoje uloge, dok se jedan pozivao na članove zakona i potpuno staloženo osporio svaku tačku optužnice tvrdeći da njegova grupa nije počinila nijedno zlodelo koje im se stavlja na teret, drugi je održao pravi govor i gestikulirajući isprozivao svedoke-saradnike, ali i podržao svog prijatelja i potvrdio da im je sve od navedenog u optužnici podmetnuto.

Belivuk je prvi stao za govornicu u sudnici i pri svom izlaganju, prema rečima prisutnih advokata, bio je potpuno smiren sa sve rokovnikom u kom je imao zabeležno ono što će govoriti. On je, kako se čini, odlučio da može to i sam kad ga svi advokati napuste i svoju uvodnu reč zasnovao je na navođenju tačaka optužnice i osporavanju istih članovima zakona.

24sedam/Goran Sivački
Miljković u sudnici

On je u potpunosti negirao krivicu, ali je istakao da su im fotografije i prepiske koje su pronađenje preko Skaj aplikacije podmetnute i montirane. Njegovo diplomatsko izlaganje upotpunio je kasnije njegov najbližni saradnik koji je slikovito objasnio zašto smatraju da ih neko "namešta" i zašto sud ne sme verovati svedocima-saradnicima, posebno Bojanu Hrvatinu, Nikoli Spasojeviću i Srđanu Laliću.

Kako je Miljković objasnio, svi svedoci-saradnici su ili hipnotisani ili im neko preti i primorani su da rade to što rade jer "drugog objašnjenja nema".

- Molim vas, Bojan Hrvatin je imao rak mozga i ima osam razreda osnovne škole, taj ne zna šta priča. Hteo je da upiše srednju medicinsku školu, ali ni to nije uspeo. Posle imate Nikolu Spasojevića koji je dva puta pokušao da se ubije i sklon je suicidu - rekao je Miljković.

Prema rečima izvora portala 24sedam, Mesar je posebno istakao da i Belivuk i on jedva čekaju suočenje sa Srđanom Lalićem i da će tada tek imati šta da kažu.

- Vidi se da mu nije dobro, tužilac mu pomaže šta treba da kaže jer on ne može da se seti svega. A onda on prima pare, jede picu i burek, čuvaju ga i paze, živi u stanu, a mi jedemo zagoreo pasulj iza rešetaka - rekao je Miljković.

"Normalno je kad nestaneš kao kriminalac"

Jedno od Miljkovićevih "objašnjenja" koje je šokiralo sve prisutne u sudnici, jeste da mu nije jasno zbog čeka se svi čude da su žrtve nestale.

- Nisu to studenti teologije, to su kriminalci. Moja žena, roditelji ili bilo ko ko mi je blizak uopšte se ne bi začudio da sam ja nestao, sve je to normalno.

Kako bi objasnio zbog čega smatra da da im je sve, od mašine za mlevenje mesa, preko oružja i leševa, pa sve do fotografija podmetnuto, Miljković ističe da, pre svega, mašina nije mogla da stane u njihov bunker u Ritopeku i da je tamo naknadno postavljena.

- Policija je tri meseca češljala 100 kvadrata u Ritopeku i tek poslednji dan su pronašli i mašinu i DNK tragove žrtava koji su svakako već bili u sistemu. Znači da je bilo sasvim dovoljno vremena da se sve to podmetne - rekao je on.

Miljković navodi i da je oružje koje im je pronađeno takođe podmetnuto i da je to oružje vojske, a za fotografije i prepiske je u potpunosti saglasan sa Belivukom, da su one montirane i da dokazi sa "Skaja" nisu zakonito pribavljeni.

Miljković je osporio ubistva tako što je istako da je jedno biti mrtav, a jedno ubijen, zauvek se vodeći parolom "nema tela, nema dela".

- Nema obdukcionog nalaza, pa onda nema ni tela, znači reč je o osobi koja je nestala. Kako možemo da znamo, možda supruga Zdravka Radojevića krije negde svog muža - rekao je Miljković.

Dok je izlagao, u zanosu objašnjavajući zlodela koja tvrdi da nije počinio ni on ni njihov klan, Miljković je jasno najavio da će spektakla i šokantnih izjava tek biti Slučaj zvani "Lalić" isto će tako, tek da eskalira.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike