Isplivali novi detalji u slučaju ubijenih Đokića: Džonić otkrio Lidijine poslednje reči pre nego što je overena u glavu!

06.11.2021

07:40

0

Džonić je ispričao i da je pozajmio 10.000 evra od Gorana Đokića da bi pomogao sinu Stefanu oko kupovine kuće

Isplivali novi detalji u slučaju ubijenih Đokića: Džonić otkrio Lidijine poslednje reči pre nego što je overena u glavu!
kombo 1 - Copyright Profimedia Facebook/Goran Džonić Facebook

Goran Džonić, prvoosumnjičeni za trostruko ubistvo rođaka Gorana, Gordane i Lidije Đokić u ataru sela Moravac 27. septembra, na saslušanju koje je u četvrtak trajalo četiri sata u Višem javnom tužilaštvu u Nišu izneo je mnogo novih detalja, priznavši i da ima nelegalni pištolj, ali je govorio potpuno konfuzno i nejasno, iznoseći kontradiktorne činjenice onima kojima ih je već predočavao.

Ispričao je da je kao odbornik skupštine opštine Aleksinac nekoliko nedelja pre ubistva Đokića organizovao čišćenje separacije Nokić, gde je nesrećna porodica ubijena i zapaljena, te da je zbog toga znao za to mesto.

Izvor iz istrage kaže da se ubica smejao na pitanje ko je izvlačio ubijene Đokiće iz automobila, rekavši da to ne zna. Priznao je da je kod majke Gorana Đokića išao kao krtica i podmuklo od nje izvlačio informacije o kretanju Đokića.

- Od Stojanke sam saznao da su Goran, Gordana i Lidija vikend pre ubistva bili na rođendanu u Žitkovcu i s nokije koju mi je Jojke dao za tu svrhu, a koju sam krio od ukućana javio sam mu da ne dolaze u Moravac. Posle ubistva Đokića Jojke su tražile da im vratim telefon - rekao je bivši vatrogasac, tvrdeći da je iz straha od braće Milošević zvanih Jojke pristao da im Đokiće "servira na tanjiru", a ponovio je da je izvršilac ubistava jedan od braće Milošević. Što se tiče Jojki, koji su u istrazi rekli da ne poznaju Džoniće, Goran je rekao da misli da se poznaju s njegovim sinom Stefanom, kao da ih se Stefan i on strašno plaše.

24sedam/Goran Sivački
 

Džonić je ispričao da je pozajmio 10.000 evra od Gorana Đokića da bi pomogao sinu Stefanu oko kupovine kuće, a rekao je da mu je Goran rekao da novac vrati u celosti kada bude u prilici. Naveo je da je podigao kredit i Đokiću vratio novac, te da zbog toga nije imao motiv da usmrti njega i njegovu suprugu i ćerku.

- Pošto je Goran bio u Švajcarskoj pre četiri godine, Gordana mi je dala novac koji sam tražio, a ja sam obećao da ću im za dve godine vratiti dug. Goran je poručio da ne brinem i da vratim kad budem mogao. Ja sam posle toga išao u Austriju da radim, ali nisam uspeo da skupim sve pare za dug do oktobra ove godine i digao sam kredit, od kojeg sam deo novca dao za dug Đokiću kad se vratio iz Švajcarske - rekao je osumnjičeni.

U svim segmentima gde je ranije priznao krivicu Džonić je sada promenio iskaz i tvrdi da pištolj iz kojeg su ubijeni Đokići nije njegov iako je u prethodnom iskazu tvrdio da je jednom Jojki predao svoj pištolj, koji mu ga je vratio nakon ubistva da bi prikrio svoj udeo u zločinu.

- Ne mogu da objasnim zašto me Jojke nisu ubile i zašto su mi vratile pištolj. Siguran sam da mojim pištoljem Đokići nisu ubijeni jer sam dva dana posle ubistva u poštanskom sandučetu u Stefanovoj kući pronašao metke kalibra kratke devetke. U pištolju koji sam nelegalno kupio, a koji sam poneo od kuće meci su bili u šaržeru, a ne u cevi, ali ne znam koliko ih je bilo. Kad mi je Jojke vratio pištolj, rekao je da je prazan i ja sam ga iz straha odneo u stan u Aleksinac. Ne znam što ga je sakrio, a policiji iz Niša sam odmah rekao gde je - rekao je osumnjičeni.

Džonić se najviše upetljao dok je pričao o Đokićevom novcu. On tvrdi da je jedan od braće Milošević ubio porodicu menjača zbog novca, ali da ne zna koliko su para uzeli iz njegovog automobila.

Facebook MUP
 

- Jojke su donele Goranov novac u crveni auto u koverti i ostavile su ga u mojoj kući da bi sebe pokrile, a nas namestili. Nisu ga ni duboko zakopali i zato je bio lako dostupan - rekao je Džonić.

Na pitanje kako zna da novac nije zakopan duboko, kazao je da je to video na fotografijama u policiji.

- Znam da je novac pronađen u voćnjaku i iznad ogledala u garaži sutradan u toku drugog pretresa - priznao je Džonić, rekavši da mu nije poznato da je njegov imenjak i rođak u gepeku imao sef s novcem iako priznaje da je često njegov pasat bio kod njega.

- Popravljao sam Goranu Đokiću auto, ali mi on to nije plaćao novcem, nego mi je davao cigare i čokolade. Čuo sam da Goran nosi novac sa sobom, ali nikada nisam otvarao njegov gepek.

Najveći otklon Džonić pravi od Đokićevog novca, a time i od svoje krivice, tvrdeći da od navodnih nalogodavaca ubistva nije dobio novac, kao i da mu ga nisu ni obećali uprkos tome što je 43.000 evra pronađeno zakopano na imanju Džonića i u njima priznanica na ime glavnoosumnjičenog.

- Ne umem da objasnim kako je novac nađen kod Stefana u voćnjaku. Papirić na kom piše "Za Gorana Džonića" sigurno ja nisam pisao, to nije moj rukopis - naveo je on, između ostalog.

Dok je odgovarao na pitanja tužilaštva i branilaca četvorice okrivljenih za isto delo - njegovih sinova Stefana i Milana i braće Milošević Kostadina i Aleksandra, Džonić je menjao raspoloženje od totalno hladnokrvnog preko potpuno odsutnog do plačljivog i razdraženog.

Nevešto osporava dokaze

Džonić se izjasnio i kako je od ukućana krio telefon koji mu je Jojke dao kada i zadatak da ga izveštava o dolasku Đokića na njihov teren.

- Samo sam jednom napunio nokiju na dan kad sam javio Jojketu da Đokići ne dolaze u Moravac - rekao je Džonić, a posle nekoliko minuta već je sebi uskočio u stomak izgovorivši: "Nokiju nisam punio nijednom, već sam je gasio i palio po potrebi kad bi se javljao Jojketu da li su Đokići došli u Moravac."

Obrazlažući otkud u dokazima snimak Đokićevog pasata u blizini mesta gde je i spaljen, Džonić tvrdi da je to u stvari njegov auto.

Printscreen/Facebook
 

- I ja vozim pasat i vozio sam ga 26. 9. 2021, a istog dana sam vozio i žuti skuter mog sina Milana, kakav jedino on ima u selu. Skuter mi se pokvario i zvao sam komšiju da dođe do Tešice i komšija je mojim pasatom došao po mene. Posle toga sam vozio pasat i uzeo majstora i s njim se vratio po skuter. Možda sam tada sipao gorivo u svoj pasat na pumpi u Žitkovcu. Skuter sam prevezao do Stefanove kuće - ispričao je osumnjičeni.

Kada mu je predočeno da je žuti skuter u situaciji vezanoj za zločin snimljen u Tešici, Džonić je počeo da vrda i da se povlači, rekavši da ne zna da li je on osoba koja ga vozi.

Lidija navodno rekla: "Tata, jesi li živ"

Džonić je ponovio iz prethodnog iskaza da je po naredbi braće Jojke svoj pasat parkirao kod mlina kad se pređe pruga. Tada je kod jednog od braće video pištolj, koji nije mogao sada da opiše, rekavši da je izvršilac prvo ubio Gorana, ali je, za razliku od prošlog puta, rekao da je čuo Lidijine poslednje reči.

- Jojke se prvo u poršeu, a posle u crvenom autu zaustavio kod mlina. Nakon što sam izašao iz auta čuo sam jedan pucanj. Okrenuo sam se i video Goranovu glavu jednom stranom uz staklo. Čuo sam ženski glas, mislim Lidijin: "Tata, jesi li živ?" Muški glas joj je odgovorio: "Živ je" - rekao je Džonić, objasnivši da je tada išao ka parkiranom crvenom autu i da je čuo još tri pucnja.

Jedan Jojke je nosio žute rukavice.

Jojke puši crni sobranje

Džonić je ispričao da jedan od braće Jojke puši crne sobranje cigarete, ali kada je opisivao tetovažu, opet je bio kontradiktoran jer je na prepoznavanju braće opisao, dok sada nije umeo.

Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen
 

- Siguran sam samo da Jojketova tetovaža ide od levog uha prema ramenu i jedan deo je u boji.

Advokatu braće Milošević Džonić je odbrusio kada je upitan da li je iz medija video kako braća Milošević izgledaju.

- Nemam novine ni televiziju, znam ih uživo. Viđao sam ih u selu, a krupnijeg sam upoznao kada je skovao plan i došao da me uvuče u sve - glasno je rekao osumnjičeni.

Stojanka Đokić juče je dala četrdesetodnevni pomen sinu Goranu, snajki Gordani i unuki Lidiji. Više desetina meštana, uže i šire familije, uz plač i jecaje pored humki ubijenih Đokića, zapalili su sveće za pokoj njihovim dušama.

- Zašto mi, ubico, barem jednog ne ostavi da me teši?! Bog te ubio, zlikovče - savijena do zemlje govorila je Goranova majka.

Između leleka rodbine začule su se i kletve upućene Goranu Džoniću, osumnjičenom za zločin.

- Pa što ih ubi, što mu dete ubi? Pa Goranu da je tražio pare, on bi mu dao. On će u zatvoru da jede i živi, a njih troje su u grobu - naricala je rođaka ubijenih Đokića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Republika

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike