Panika u Kotoru! "Kavčani" imaju krtice iz "škaljarskog" klana ili iz tajne službe? Dva načina na koja su krvnici "provalili" Vukotića

09.09.2022

18:45

1

Ko "prodaje glave" pripadnika "škaljarskog klana"?

Panika u Kotoru! "Kavčani" imaju krtice iz "škaljarskog" klana ili iz tajne službe? Dva načina na koja su krvnici "provalili" Vukotića
Copyright Profimedia

Jovan Vukotić označen je kao apsolutni vođa "škaljaraca", posle ubistva u Atini kada su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, a sinoć oko 20 časova u Istanbulu su se suparnici "rešili" i njega. Likvidiran je na sličan način kao i oni koji su mu do januara 2020. godine bili pretpostavljeni, pred ženom i detetom.

Ubica na motoru je prišao Vukotiću koji je u automobilu bio sa trudnom suprugom Mašom Mišić i njihovim detetom koje još nije napunilo ni godinu dana. Informacija o njegovom ubistvu potvrđena je i crnogorskoj policiji.

Kako je 24sedam već pisao, Vukotića koji je u Turskoj živeo pod lažnim imenom u makedonskom pasošu, Georgi Andonov, neprijatelji su locirali upravo preko supruge Maše. Međutim, panika među "škaljarcima" u Kotoru se nije stvorila zbog toga, već zbog dve pretpostavke. Jedna je da ih "prodaje" neko njima blizak, a druga da ih suprotstavljeni "kavčani" pronalaze pomoću logistike iz tajne službe.

Sva ubistva pripadnika "škaljarskog klana" do sada dovode do zaključka da "kavčani" imaju svoju krticu, samo je pitanje da li je Vukotića i njegove ljude direktno prodavala ona iz njihovog klana ili ona iz bezbednosnih tajnih službi.

Izdaja u grupi iz naselja Škaljari

Rat Kotorana zvanično datira od 2014. godine, pa iako su "škaljarci" rešili da u njemu pobede nije im pošlo za rukom i "kavčani" su postali najdominantniji kriminalni klan na Balkanu. Međutim, rat nije prestao.

Nekoliko pripadnika "škaljaraca" bilo je primorano da oda informacije o svom klanu, jer su im oduzeti telefoni na kojima je bila instalirana Skaj aplikacija preko koje su komunicirali sa ostatkom klana, kao što je bio slučaj sa Milom Radulovićem Kapetanom koga je ubio klan Veljka Belivuka nakon što su ga dva meseca mučili i koristili za informacije.

Ipak, među ostatkom klana je panika da to neko zaista radi dobrovoljno, a da zauzvrat dobija novac ili sopstveni posao sa drogom.

Isto tako, poznato je da "kavčani" imaju svoje veze u bezbednosnim strukturama Crne Gore i da je ubijeni Vukotić u svojim obraćanjima javnosti i sudu nekoliko puta isticao da država, uključujući policiju, tajne službe, pa i pravosuđe, radi za "kavački" klan.

Policajci Petar Lazović i Ljubo Milović tako su otkriveni preko Europola, da su u bliskim odnosima sa vođom "kavčana" Radojem Zvicerom i pretpostavka je da time što su oni otkriveni nije kraj "kavačkim" jatacima u trulim bezbednosnim strukturama ove zemlje.

U Kotoru je zato Vukotićevo ubistvo bilo alarm za paniku, ko je sledeći na crnoj listi "kavčana" i kako bez apsolutnog vođe?

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike